Terol: Rozhodnutí může padnout už v neděli

Nicolás Terol vede tabulku MS 125-tek s náskokem 31 bodů před Francouzem Johannem Zarcem. Grand Prix Austrálie tak může přinést definitivní rozhodnutí o letošním titulu mistra světa této kubatury a historicky posledním.

Vedoucí jezdec šampionátu nejslabší objemové třídy v Grand Prix Nicolás Terol chce po druhém místě v Motegi znovu stát u "protinožců" na nejvyšším podiovém stupni a svému největšímu soupeři v boji o světovou korunu Johannu Zarcovi opět o další body odskočit: "Udělali jsme v Motegi opravdu skvělý job, ale když skončíš druhý, tak je vždy ještě prostor pro zlepšení. Zarco byl v Japonsku velmi silný a my musíme zůstat koncentrováni".
V loňském roce zde stál Španěl na podiu, neboť skončil třetí: "Okruh na Phillip Islandu vyhovuje mému jezdeckému stylu a navíc já mám rád Austrálii jako zemi. Musíme nadále hodně tvrdě pracovat a z motocyklu dostat to nejlepší a bojovat znovu o první místo. V Austrálii potřebuješ rychlý motocykl a štěstí s počasím. I když třeba neprší, tak zde bývá hodně silný vítr. Především před první zatáčkou je třeba hodně gripu na zadní kolo při vjezdu do tohoto úseku tratě".

Nico Terol se ovšem nechce spokojit pouze s příjemným bodovým náskokem v tabulce MS, nýbrž jede na Phillip Island s myšlenkou, vyhrát letošní MS už zde: "Náskok v tabulce je dostatečně velký k tomu, abych se pokusil získat titul už zde v Austrálii. A to mně dodává dodatečnou motivaci", říká před australským závodním víkendem lídr šampionátu.
Týmový kolega Héctor Faubel se už do startu na Phillip Islandu dostatečně zotavil ze svého zranění v Aragónu a chce prokázat právě v Austrálii svůj vzestupný trend: "Doufám, že v Austrálii už budu 100% fit a budu moci závodit o první místo. V posledních třech závodech jsme vždy bojovali o Pole position a startovali z první řady. Jsem tedy spokojen se svou rychlostí, jen ji musím ještě umět "prodat" v závodě".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist