Terol: Neusnout na vavřínech

Ani po suverenním vítězství v Aragónu si nechce lídr šampionátu nejmenší kubatury GP Nicolas Terol odpočinout a už vůbec neusnout na vavřínech, ačkoliv je jeho aktuální náskok v tabulce MS 36 bodů.

Nico Terol si před startem nedělního závodu nebyl vůbec jistý, jestli dokáže i tuto Grand Prix rozhodnout ve svůj prospěch: "Po warm upu jsem si opravdu nebyl jistý se svou věcí. Vítr byl hodně silný a já jsem proto očekával závod v jedné velké skupině. Ve vjezdu do každé zatáčky se totiž motocykl choval díky nárazům větru jako úplně cizí element."

V závodě samotném musel jet lídr šampionátu opravdu naplno, aby si udržel náskok před Johannem Zarcem a mohl si připsat na své konto další důležité body: "Během celého závodu jsem byl plně koncentrovaný a jel jsem tak naplno, jak jsem jen mohl. Když jsem viděl na své boxové tabuli nápis + 0,6 sekundy, tak jsem si řekl, že je ta správná doba, jet úplně naplno a pokusit se získat větší náskok. Nevěděl jsem ale, jestli se mně to samotnému podaří, ale zkusil jsem to a vyšlo to. Od tohoto okamžiku pak bylo důležité si tento náskok hlídat a tím zamezit situaci, aby se ke mně přiblížili jiní jezdci", říká o své vítězné taktice Španěl.
"Bylo to skvělé vítězství, především proto, že jsem ho dosáhl před domácím publikem. Škoda, že spadl Hector, neboť ten až do tohoto okamžiku měl velmi dobrý závodní víkend a dobrý výsledek si jistě zasloužil", okomentoval pilot týmu Bankia Aspar pád svého týmového kolegy Hectora Faubela, který spadl v souboji o druhé místo s Johannem Zarcem.

"Doposud jsme vyhráli osm závodů, ale rozhodně nesmíme usnout na vavřínech. Vždyť Marc Marquez vyhrál vloni také hodně závodů a přesto až do posledního podniku neměl titul jistý. To je pro nás varování, musíme prostě myslet závod od závodu", říká jasně bývalý týmový kolega našeho Lukáše Peška španělský tovární jezdec Aprilie Nicolas Terol.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist