Rins testoval s Márquezem nové díly v Aragonii

Oba jezdci týmu Estrella Galicia 0,0 Alex Rins a Alex Márquez strávili tento týden dva dny na okruhu MotorLand Aragón, kde společně s techniky Honda Racing Corporation (HRC) velmi intenzivně testovali motocykly Honda NSF250RW.

Oba Španělé testovali nové díly podvozku Hondy a rovněž se zaměřili na elektroniku motocyklu. Alex Rins zvlád za dva dny najet 163 kol, což je celkem 828 kilometrů. „Z MotorLand Aragónu odjíždíme velmi spokojeni, protože se nám podařilo zapracovat na zlepšení určitých hledisek, kde jsme byli slabší,“ prozradil po skončení testu Alex Rins.
„Možná se ještě potřebujeme zlepšit na opotřebovaných pneumatikách, ale to zase není tak velký problém, který by neměl řešení. Navzdory velkému horku, které tu panovalo, jsem se na motorce cítil dobře a vše, co jsme zkoušeli nám nabídlo kladnou odezvu, takže jsem před Le Mans velmi motivován. Až do Jerezu jsme se pohybovali za Millerem, ale po tomto testu budeme doufám těsně za ním nebo dokonce před ním,“ dodal Španěl Rins.

Alex Márquez je po čtyřech úvodních závodech sezony průběžně pátý a věří, že mu tento test  umožní zaznamenat zlepšení od Le Mans. „Dva dny na okruhu MotorLand Aragón byly rozhodně pozitivní,“ řekl Alex Márquez. „Test vám pokaždé umožní hledat řešení a získávat zkušenosti, zejména pokud jde o novou motorku, jakou máme právě letos. Zkoušeli jsme různé díly u podvozku a ten myslím fungoval lépe. Něco bylo lepší víc, něco méně.“
„Bylo důležité, že jsme měli možnost prověřit, co pracuje správně a teď uvidíme, co z toho uplatníme v Le Mans. Také jsme odvedli dost práce na elektronice a myslím, že jsme v tomto směru nalezli drobné zlepšení pro pomalejší zatáčky, kde jsme měli největší problémy. Tento test mi také umožnil si o něco zlepšit jízdu na použitých pneumatikách, kde jsme nyní víc konzistentní,“
dodal Alex Márquez, který v testu najel celkem 873 kilometrů.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist