Novou posilou týmu Red Bull KTM Ajo je Oliveira

Poté, co Jack Miller, současný člen týmu Red Bull KTM Ajo, potvrdil přestup do královské kubatury MotoGP už v roce 2015, přichází k týmu devatenáctiletý Miguel Oliveira. Portugalec závodí v mistrovství světa čtvrtým rokem a v letošní sezoně hájí barvy Mahindry s níž je v průběžném hodnocení devátý.

Rodák z Pragaly zůstane u Red Bull KTM Ajo minimálně sezonu 2015, což je výsledek dohody, kterou měl jezdec s týmem Fina Aki Aja uzavřít během závodního víkendu Velké ceny San Marina v Misanu. „Jsem moc rád, že v sezoně 2015 budeme spolupracovat s Miguelem, protože se už známe nějakou dobu a je to jeden z největších talentů v paddocku šampionátu,“ uvedl k podpisu smlouvy šéf týmu, ale také zkušený manažer Aki Ajo.

„Třebaže je to stále mladý jezdec, má už velké zkušenosti se závodění na nejvyšší úrovni v třídách 125ccm a Moto3. Stejně jak jsme to v posledních letech dělali s Red Bullem, KTM a dalšími partnery, budeme intenzivně pracovat na tom, abychom si udrželi stejnou úroveň a dosáhli co nejlepších výsledků.“
„Jsem si jistý, že s Miguelem máme potenciál to udělat,“ řekl závěrem Aki Ajo, který ještě nezapomněl připomenout, že budoucnost je důležitá, ale ze všeho nejdůležitější je v této chvíli dotáhnout sezonu 2014 do úspěšného konce, což znamená vyhrát s Jackem Millerem titul Moto3.

„Jsem moc rád, že se připojím k tak vysoce profesionálnímu týmu jakým je Red Bull KTM Ajo a myslím, že mi tento přestup od příští sezony umožní bojovat o přední pozice,“ uvedl Miguel Oliveira. „V minulosti už Aki Ajo projevil zájem vzájemné spolupráce, ale až doteď nikdy k uzavření dohody nedošlo. Jsem moc rád, že budu součástí sestavy, která má podporu v silné továrně, jakou je KTM a zastupuje společnost jako Red Bull a další velké partnery. Je to pro mě velká čest.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist