Novinky v novém Kornfeilově týmu

Jistě všichni víte, že vicemistr světa Luis Salom odešel z nizozemského týmu RW Racing GP, tedy ex-Molenaarova týmu, do finaské stáje KTM Aki Aja, kde místo doposavadního motocyklu Kalex-KTM pojede tovární bike KTM. A odešel i jeho loňský spolujezdec Jihoafričan Brad Binder.

Nizozemskou stáj opouští i její sportovní ředitel Johan Stigefelt, který povede nový tým v Moto2 pod názvem ESGP. Za tento tým pojede s ruskými penězi populární Brit Gino Rea. Stigefelta v jeho pozici nahradí ex-pilot GP Jarno Janssen.

A jak už jsme psali, tak nové je i jezdecké složení týmu RW Racing GP: Luis Salom a Brad Binder odešli do týmu Red Bull KTM Ajo, resp. Ambrogio Racing, a místo nich přišli český šampion Red Bull MotoGP Rookies Cup 2009 Jakub Kornfeil a Nizozemec Jasper Iwema.

           

Oba dva noví piloti sice pojedou stejné motocykly KALEX-KTM, ale s různými sponzory: slovenská firma  Redox podporuje Jakuba Kornfeila, nizozemský řetězec GAMMA pak Jaspera Iwemu.

Třetím pilotem tohoto týmu Moto3 RW Racing GP je mladý Nizozemec Scott Deroue, který se zúčastní šampionátu CEV a IDM s motoycklem KALEX-KTM. Scott Deroue je jinak protagonista Red Bull Rookies Cupu, kde se vloni stal vicešampionem.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist