Nové barvy motocyklu týmu MOTO FGR štěstí nepřineslo

V domácím závodě měl tým MOTO FGR velké ambice prolomit smůlu z předchozích podniků. Zatím to však vypadá na pravý opak. Po úvodním pátečním tréninku figuroval Jasper na 25. pozici.

Po úpravách podvozku a převodu se čas podařilo výrazně zlepšit a díky tomu se Jasper Iwema posunout o pět míst vpřed. Na sobotní třetí volný trénink vyměnili mechanici motor a Jasper opět několik desetinek stáhl, když již ve třetím kole zajel čas 2´11s. Dlouho figuroval v kýžené první patnáctce, ale do konce tréninku se již nezlepšil a o několik pozic klesl.

Motocykl se opět podařilo nastavit a vzhledem k vlídnému počasí nebyl tentokráte problém s přilnavostí jako v předchozím závodě v Indianapolis. Důkazem toho byl osmý nejlepší top speed, i když tento údaj není na konečný výsledek zdaleka rozhodujícím aspektem.
Důležité se jako vždy odehrávalo až po sobotním poledni. Do kvalifikace jsme vzhledem k předchozím volným tréninkům a postupnému zlepšování vkládali velké naděje. Od začátku kvalifikace se Jasper nedokázal výrazně prosadit a čas byl ještě horší než v posledním volném tréninku.

Sedmadvacáté místo asi nepotřebuje komentář a očekávaný čas pod 2´10s se nám zajet nepodařilo. Na zítřejší warm up jsme změnili rozvor motocyklu, jinak dle slov Jaspera je motocykl velmi dobře nastaven.

A co chtít od závodu? Bojovnost, maximální nasazení a asi i trochu zázraku, aby byl tým z celkového výsledku spokojený. Tým chce samozřejmě poděkovat všem partnerům a fanouškům, kteří nás podporují nejen na okruhu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist