Martin podepsal s týmem Aspar Moto3

Skvělý víkend má za sebou šestnáctiletý španělský závodník Jorge Martin, který čtvrtým místem v sobotním předposledním závodu sezony získal titul v Red Bull Rookies Cupu. V neděli odpoledne pak uzavřel úspěšnou sezonu vítězstvím a hned v pondělí společně s týmem Aspar oznámil přestup do mistrovství světa.

Vítěz letošního ročníku Red Bull Rookies Cupu získal angažmá jen den po jeho skončení. Jorge Martin skončil druhý v roce 2013, když tehdy nestačil na Karla Haniku, ale letos už své snažení dotáhl do úspěšného konce s rekordním počtem 254 bodů. Šampionát pro mladé a talentované jezdce tak znovu posílil své postavení, když jeho jezdec téměř okamžitě získal uplatnění u jedno z největších týmů mistrovství světa.
Od roku 2015 bude stáj Aspar továrním týmem indické Mahindry s níž podepsali tříletou smlouvu a budou závodit v šampionátech mistrovství světa Moto3 a v mezinárodním mistrovství Španělska CEV. Právě Jorge Martin se stává součástí spolupráce, od níž si Španělé hodně slibují. Týmovým kolegou mladého Martina bude jeho krajan devatenáctiletý Juanfran Guevara, který v mistrovství světa jede už druhým rokem. Sestava pro rok 2015 je nyní kompletní, třebaže tým Aspar nevylučuje v blízké době ještě nějaké překvapení. Tým Aspar nyní zaměří plnou pozornost na Moto3 s tím, že projekt Moto2 je dočasně odložen.
„Nejdřív chci Jorgemu poblahopřát k vítězství v Red Bull Rookies Cupu,“ uvedl šéf týmu Jorge Martínez “Aspar“. „Jorge je jezdec, který získal náš respekt, vedl si velmi dobře a tuto šanci si zaslouží. Do budoucna ho doufám uvidíme jako hvězdu velkých závodů. Je nadšený dělat věci správným způsobem. Líbí se mi, protože je to bojovník, který se chce učit novým věcem a stále se zlepšovat.“

Jorge Martin k přestupu mezi světovou elitu poznamenal: „Prožívám úžasnou zkušenost a doufám, že v tom budu nadále pokračovat a získávat nové zkušenosti přestupem do mistrovství světa. V poslední době jsem ani nedokázal usnout, jak jsem byl vzrušený možností spolupráce s týmem Aspar, který je pro mě jedním z nejlepších na světě.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist