Kvalifikace v Británii, noční můra pro Kornfeila

Po pátečních trénincích, které se jely za suchých podmínek, byl český závodník Jakub Kornfeil na čtyřiadvacáté pozici. V sobotu dopoledne byly podmínky jiné, protože po nočním dešti dráha postupně osychala. Právě ve třetím tréninku zajel Kornfeil výborně, když skončil jako třetí nejrychlejší. Samotná kvalifikace znovu nabídla suchou trať a výsledkem je až 31.místo na startu.

Během kvalifikace sice Jakub Kornfeil dosáhl na čas 2'15,732 sekundy, ale ten mu byl za překročení limitů tratě stornován, takže jeho maximum nakonec zůstalo na hodnotě 2'15,917 sekundy z úvodní části kvalifikace. Do závodu Velké ceny Británie tak jezdec týmu Peugeot MC Saxoprint vyrazí jednatřicátý, což není ideální výchozí pozice.

Po kvalifikaci Jakub Kornfeil uvedl: „Pořád něco vymýšlíme s motorkou a naše kvalifikace jsou čím dál horší. Ráno na vodě to bylo dobré, ale teď to byla katastrofa. Okruh je hodně rovinatý, takže v Moto3 rovinka ve slip streamu znamená tři desetiny. Já jsem před sebou klasicky nikoho neměl. To by ale ani tak nevadilo. Nejhorší byla poslední část kvalifikace, kdy jsme hrozně dlouho stáli v boxu a nemohl jsem se o nějaký čas pokusit ani sám. Startovat jednatřicátý je prostě katastrofální a víkend se tak trošku obrací v noční můru. Nebudu ale házet flintu do žita, závodí se až zítra.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist