Kubajz veze bod

V prvním závodě Mistrovství světa silničních motocyklů na katarském okruhu provázela jediného českého zástupce v nejslabší kubatuře Moto3 velká smůla. Po nepodařené kvalifikaci musel český borec spoléhat na raketový start a rychlé první kolo.

Po bravurním odpíchnutí ze startovní pozice se však Kubajz v první zatáčce musel vyhnout padajícímu soupeři. Následoval nechtěný výlet mimo trať a propad až na úplný chvost startovního pole. Kuba však svůj boj nevzdal a všem ukázal jak velký je bojovník. Nasadil ke své tradiční stíhačce jejíž výsledkem bylo 15. místo a jeden pořádně vydřený bod do tabulky šampionátu.
Jakub Kornfeil: „Po podařeném startu jsem se v první zatáčce musel vyhnout padajícímu Tonuccimu. Vzniklá situace nebyla nijak jednoduchá, viděl jsem ho periferně, ale i tak to bylo o fous. První zatáčku jsem plánoval jet venkem, abych byl v té druhé naopak ve vnitřní stopě, což by mi mohlo hodně pomoci se dostat dopředu. Když jsem se ale padajícímu jezdci vyhýbal, tak jsem vyjel zcela mimo, a rázem bylo vše úplně jinak. Prvním kolem jsem tak projel až na 24. místě. Řekl jsem si, že pojedu krev i za cenu pádu. Nechtěl jsem odjet s prázdnou a urvat aspoň bod by se slušelo. Hodně času mě ale stálo, než jsem se dostal vůbec na skupinu, bojující od desátého do šestnáctého místa. Motorka fungovala absolutně perfektně a jsem nesmírně šťastný, že se po tak náročném závodě podařilo dosáhnout na ten jeden bodík, který je opravdu těžce vydřený. Podle časů a fungování motorky bylo totiž vidět, že jsem měl rozhodně na víc, než ,,jen“ na patnáctou příčku. Ani v motosportu se na kdyby jak všichni víme nehraje, a je třeba brát věci tak, jak přicházejí. Dnes můžu odletět domů s pocitem opravdu odvedeného maxima. Už teď se moc těším na další závod, protože dnešním výkonem jsem si dokázal, že boj o první desítku je reálný a snad to brzy potvrdím i výsledkem. Chci poděkovat všem svým partnerům a fanouškům za jejich podporu a za tři týdny nashle ve Španělsku.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist