Kuba Kornfeil za RW Racing

Český motocyklový jezdec Jakub Kornfeil opustí po této sezoně svůj dosavadní tým Redox-Ongetta-Centro Seta a pojede v roce 2013 místo Španěla Luise Saloma, vítěze posledního závodu Moto3 v Aragónu, za nizozemský tým RW Racing GP.

Týmový šéf RW Racing GP Roelof Waninge potvrdil na webových stránkách rtv.drenthe.nl, že tento nizozemský tým podepsal smlouvu s 19-letým českým pilotem Jakubem Kornfeilem na sezonu 2013. 
Tým RW Racing GP Roelofa Waningeneho - na snímku s Luisem Salomem - startoval v letošní sezoně s aktuálně druhým pilotem kubatury Moto3 Luisem Salomem a s mladým jihoafrickým talentem Bradem Binderem. Tým pod vedením sportovního ředitele Johana Stigefelta měl letos k dispozici opravdu prvotřídní závodní materiál a sice šasí Kalex vybavené továrním motorem KTM.

O kvalitě používané techniky nejlépe hovoří Salomovy výsledky z letošní sezony: dvě první místa, čtyři druhá a dvě třetí. Celkem tedy 8x umístění na "bedně" a 11x dojel pilot s motocyklem Kalex-KTM do Top-10, tedy pokaždé, když uviděl šachovnicový praporek.
Český jezdec Kuba Kornfeil tak po 4 sezonách - od roku 2009 - v kubaturách 125 ccmGP/Moto3 bude jezdit v opravdu prvotřídním týmu a bude mít k dispozici skvělý závodní materiál.

Zda bude jeho týmovým kolegou i nadále současný pilot RW Racing Brad Binder, nebo někdo jiný, je zatím věcí neznámou.

Aktuálně je Kornfeil na 15. místě bodovací tabulky Moto3 se ziskem 58 bodů, když nejlépe dojel doma v Brně na skvělém 6. místě.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):



TOPlist