Kornfeilovo trápení

Ani překrásný motoristický stánek Motorland Aragón ležící nedaleko španělského Alcanizu bohužel nezvedl náladu českému jezdci v kubatuře Moto3 Jakubu Kornfeilovi. Po včerejším pádu a technických problémech následovalo další trápení v podobě až 17. místa v kvalifikační sekci.

Oba páteční tréninky skončily pro Jakuba bohužel předčasně. V prvním to zavinila nebezpečná olejová skvrna na trati, kvůli níž došlo k hromadnému pádu a následnému ukončení úvodní čtyřicetiminutovky. Porucha na motocyklu šestnáct minut před koncem druhého volného tréninku definitivně ukončila Kubovo páteční snažení. V sobotu ráno se však konečně dostavila první světlá chvilička doposud zmoklého víkendu, když Kuba uzavřel úvodní desítku v poslední ze tří volných jízd. Do samotné kvalifikace se tým rozhodl vyjet s mokrými pneumatikami, které náš reprezentant přijel hned po prvním kole vyměnit za suché. Na oschlé trati se ale Kornfeil nedokázal dostat výše, než na hubené 17. místo, které pro něj znamená start až z páté řady do zítřejší Gran Premio Iveco de Aragón.
Jakub Kornfeil: „Do kvalifikace jsme vyjeli na mokrých gumách, protože jsme nevěděli, jak to na trati bude přesně vypadat. Hned v průběhu prvního kola byla trať téměř suchá. Zajel jsem proto do boxů, abychom mohli nazout slicky. Naštěstí jsem neztratil až tak moc času. Zvolená směs „S“ ale strašně klouzala, takže jsem zajel k mechanikům ještě jednou, abychom dali tvrdší obutí a ztvrdili pérování. Bohužel nastavení podvozku nebylo vůbec ideální. Při brzdění to se mnou dost házelo. V posledním kole jsem měl před sebou Miguela Oliveiru. V nájezdu do vývrtky se ale projevil již zmíněný problém s pérováním a já byl rád, že jsem se udržel na motorce. Ztratil jsem tak kontakt a pochopitelně celé kolo bylo v háji. Tento víkend nás neustále provází nějaké problémy technického rázu. Jako například ve včerejším volném tréninku, kde mi vypověděla službu benzínová pumpa. Dnes to ale díky dobré práci mechaniků nebylo vůbec znát a motorka po motorické stránce fungovala skvěle. Dokonce se i dokážu udržet ve sleap streamu na rovince, což jsem třeba v Misanu nedokázal. Předpovědi na zítřejší závod jsou různé, takže uvidíme, co si pro nás kdysi teplé Španělsko přichystá.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist