Kornfeil: Motorka funguje dobře, zítra jdeme na to!

Potom jak dopadly předsezonní testy odjížděl Jakub Kornfeil do Kataru s motocyklem, který nebyl zcela ideálně připraven. S týmem ale zabrali od prvního tréninku a výsledkem je jedenácté místo v kvalifikaci. Český závodník je před prvním závodem správně motivován a v neděli bude ze všech sil bojovat o první mistrovské body sezony.

Jakub Kornfeil do kvalifikace vyrazil ve skvělém tempu, když ve druhém rychlém kole zajel hodnotu 2'08,257 sekundy a byl průběžně čtvrtý. V dalších dvou měřených kolech zlepšení nepřišlo a Kubajz zamířil k mechanikům. Druhé vyjetí přineslo další zlepšení na 2'07,326 sekundy a to znamenalo prozatímní třetí místo.

Od pole position našeho jezdce dělilo 0,330 sekundy. Blížilo se finále, jezdci opět zajeli k mechanikům a připravovali se na své úplné maximum. O to se Kornfeil snažil v tandemu s Němcem Öttlem. Výsledný čas 2'07,448 sekundy nakonec stačil na konečné jedenácté místo na startu.

Jakub Kornfeil po katarské kvalifikaci uvedl: „Chybělo opravdu maličko a mohli jsme být v první sedmičce. Je škoda, že nevyšlo poslední kolo. Jel jsem v tandemu s Phillipem Öttlem. Kolo jsme měli slušně rozjeté, ale v posledním sektoru se to pokazilo. Byl jsem malinko rychlejší, tak jsem do toho šel sám. Rychlost jsem měl dobrou, nazuté nové gumy, ale dokončit kolo v takovém tempu se nepodařilo.“

„Je to škoda, dvě, tři desetinky by hodně pomohly. Každopádně jedenácté místo bych před víkendem bral všemi deseti. Motorka funguje dobře. Teď se jen rozmýšlíme nad směsí, jakou pro závod zvolíme. Moc děkuji týmu za super práci a všem u TV obrazovek/internetu, co drží palce! Zítra jdeme na to!“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 4 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
_Sparrow_ přispěl 0.5 Kč
jo přispěl 0.5 Kč
masi přispěl 0.5 Kč
mafil111 přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist