Karla Haniku nahradí britský závodník Danny Webb

V úterý informoval oficiální web šampionátu motogp.com o nahrazení českého závodníka Karla Haniky jezdcem z Velké Británie Danny Webbem. Ten už má nějaké zkušenosti z mistrovství světa, ale jeho posledním závodem teď byla Tourist Trophy na ostrově Man. Součástí týmu Platinum Bay Real Estate zůstává nadále Jihoafričan Darryn Binder.

Po sedmi odjetých závodech sezony nemá Karel Hanika na svém kontě ani jeden mistrovský bod, takže došlo na ukončení smlouvy s týmem. Jeho týmový kolega Darryn Binder byl na tom hodně podobně a první body zaznamenal až naposledy v Barceloně. To měl k bodům velmi blízko také český závodník Mahindry, jen v posledním kole závodu došlo znovu k potížím s převodovkou a pádu, který navíc Haniku poslal na ošetřovnu.

Vítěze Red Bull Rookies Cupu z roku 2013 tak nahradí Danny Webb, který jel mistrovství světa silničních motocyklů od roku 2007 do roku 2013. Webb byl jezdcem nejnižší kubatury v třídách do 125ccm a Moto3. Právě přechod mezi dvoutaktní a čtyřdobou érou spojil s Mahindrou s níž teď také testoval. V roce 2013 sezonu ukončil předčasně po Assenu, kde právě letos naváže na nové dobrodružství v seriálu Grand Prix.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist