Jasper Iwema skončil u FGR

Nedělní závod "Gran Premio Iveco de Aragón" v Alcanizi byl posledním startem nizozemského pilota Jaspera Iwemy v českém týmu FGR Moto3.

Jak už naznačila včerejší TZ týmu FGR Moto3, tak tým hledá řešení, jak dojet co nejlépe tuto sezona. A jedním z řešení byla určitě výměna stávajícího pilota Jaspera Iwemy. Ostatně majitel Miroslav Felgr řekl: „Z posledních sedmi závodů Jasper sedmkrát chyboval a takto již není možné dál pokračovat. V současné chvíli probíhají jednání, jak si napravit reputaci a důstojně dojet letošní sezónu. Tým je z těchto výsledků silně demotivován, a je na mně, jako na majiteli týmu, abych si s tím poradil.“
Na nizozemském webu Racesport potvrdil dnes už bývalý pilot českého týmu Jasper Iwema, že ukončil spolupráci s českým týmem FGR Moto a že předčasně ukončil letošní sezonu.

Oficiální stanovisko českého týmu k tomuto vyjádření Jaspera Iwemy na důvody ukončení spolupráce se dá očekávat v nejbližších hodinách, stejně tak i jméno Iwemova nástupce.

Dle hlášení Radia Paddock to bude opět cizinec a my vás pochopitelně budeme o nejnovější situaci v českém týmu informovat, stejně i o jméně Iwemova nástupce, kterého ale nejdříve musí schválit IRTA.
22-letý Jasper Iwema letos absolvoval za český tým FGR Moto celkem 13 závodů a je aktuálně v tabulce MS na 22. místě, když bodoval pouze 1x. Při mokrém závodě v Le Mans dojel letos nejlépe, jako sedmý.

Nejlepším jeho kvalifikačním umístěním bylo pak 17. místo na startovním roštu v Silverstone. Co se týká posledních závodů, tak z posledních šesti závodů Grand Prix viděl Nizozemec šachovnicový praporek pouze jednou, při domácím závodě svého týmu na Masarykově okruhu dojel Iwema totiž jako 24.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist