Guareschi končí u SKY Racing Team VR46

Bývalý testovací jezdec Ducati, později šéf tovární stáje italského výrobce v MotoGP a od letošní sezony šéf týmu Valentina Rossiho v Moto3 SKY Racing Team VR46 z této pozice odchází, a dočasně bude nahrazen dvojicí Alessio “Uccio“ Salucci a Carlo Alberto Tebaldi.

Týden před domácím podnikem v Misanu, kde má tým SKY Racing Team VR46 jen pár kilometrů od okruhu základnu, dochází ke změně na důležitém postu, jaký v případě Guareschiho rozhodně byl. Do role sportovních ředitelů byli dočasně jmenování Rossiho blízcí spolupracovníci Alessio “Uccio“ Salucci a Carlo Alberto Tebaldi, koordinátorem týmu bude Luca Brivio, který je zodpovědný za VR46 Riders Academy.

Co je v pozadí této náhlé změny není zatím přesně známo. V tiskovém prohlášení týmu se jen píše, že realizace tohoto rozhodnutí, která byla vypracována společně s vedoucím týmu Vittoriano Guareschim, je novým začátkem tohoto programu v rámci příprav na novou sezonu a že Salucci s Tebaldim, kteří byli na začátku celého projektu, teď budou dohlížet na vedení týmu.
Na adresu Vittoriana Guareschiho mířilo poděkování za jeho přínos při budování a uvedení týmu do provozu s přáním dalších úspěchů v jeho kariéře.

Přitom Guareschi ještě po závodním víkendu v Británii hovořil o budoucnosti týmu, s nímž by měl pokračovat Francesco Bagnaia. Připustil, že nevyrovnané Fenatiho výsledky jdou z části na vrub problémům s technikou, také potvrdil potíže s počtem již použitých motorů v případě Fenatiho a popřel jakékoliv problémy uvnitř týmu.

Po dvanácti kolech sezony je v průběžném hodnocení třídy Moto3 Romano Fenati pátý, Francesco Bagnaia patnáctý.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist