Aspar Moto3 v roce 2015 s indickou Mahindrou

Španělská stáj Jorge Martineze v nejnižší kategorii Moto3 dnes oznámila změnu na pozici dodavatele motocyklů pro rok 2015. Potom, co jejich jezdci závodili v sedle strojů Kalex-KTM bude od příštího ročníku v boxech španělského týmu značka Mahindra.

Německý Kalex chce zaměřit svoji pozornost na vyšší kubatury mistrovství světa, kde dodává své podvozky a proto tým Aspar spojil síly s indickým výrobcem Mahindra. Indové mají sídlo v Bombaji a jsou předním výrobcem motocyklů včetně sportovních. V mistrovství světa již dosáhli na stupně vítězů a právě v německé Grand Prix získal s Mahindrou druhé místo Brad Binder.
Cílem týmu Aspar Moto3 je pro rok 2015 dvoučlenná jezdecká sestava s výhledem na bitvu o titul mistra světa. V sezoně 2015 bude tým Aspar soutěžit s Mahindrou také ve španělském mezinárodním mistrovství FIM CEV Repsol.

„Je to velmi vzrušující nová kapitola v životě týmu Aspar,“ uvedl Jorge Martinez. „Mahindra na mě velmi zapůsobila svým zodpovědným postojem hned, když vstoupili do světového šampionátu. Je to obrovská společnost a má velké ambice a touhu vyhrávat. V letošním roce je jejich motorka s každým dalším závodem lepší a všichni se už těšíme na spolupráci.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist