Antonelli si při tréninku zlomil klíční kost

Italský motocyklový závodník Gresiniho stáje Junior Team GO&FUN Moto3 si ve středu večer zlomil pravou klíční kost a musel na operaci. Vzhledem k tomu, že první závod po letní přestávce MS je na programu až druhý srpnový víkend, má Niccoló Antonelli určitou šanci Grand Prix v Indianapolis absolvovat.

Ital Niccoló Antonelli má nyní zlomenou klíční kost fixovanou kovovou destičkou a už od pondělí by měl zahájit rehabilitaci s cílem jet do Ameriky závodit. „Ve středu večer jsem během tréninku spadl na pravé rameno a natřikrát si zlomil klíční kost,“ řekl Niccoló Antenolli, aniž by konkrétně uvedl při jaké tréninkové činnosti k úrazu došlo. „Moc rád bych poděkoval Dr. Porcellinimu, který mě operoval a odvedl fantastickou práci.“
„Za tři dny už budu ramenem pohybovat a zahájím rehabilitaci. Do odjezdu na Velkou cenu Indianapolisu ještě zbývá dost času, takže si myslím, že nebudu mít s ježděním velké problémy. Nicméně jak na tom budu po fyzické stránce teď nedokážu přesně odhadnout,“
dodal osmnáctiletý Ital, jenž si je vědom, že vzhledem k délce léčby tohoto typu zranění jeho zdravotní stav rozhodně nebude stoprocentní.

V letošním ročníku mistrovství světa je v kategorii Moto3 Niccoló Antonelli průběžně sedmnáctý, což je jistě za očekáváním jak jeho, tak vedení týmu. Podobné zranění mu jen komplikuje situaci pokud měl v plánu od druhé poloviny sezony otočit list a dostat se v tabulce hodnocení výš.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist