Alex Márquez příjemně překvapil, přiznal Nakamoto

Šéf Honda Racing Corporation (HRC) Shuhei Nakamoto připustil, že byl překvapen úrovní výkonu, jaké v průběhu sezony 2014 dosahoval Alex Márquez. Španělský závodník a mladší bratr hvězdy Repsol Hondy Marca Márqueze, získal svůj první mistrovský titul a zároveň první pro Hondu v kategorii Moto3.

Dnes devatenáctiletý Alex Márquez začal kariéru jezdce mistrovství světa v roce 2012. Už o rok později byl s KTM celkově čtvrtý, když celkem pětkrát slavil umístění na stupních vítězů. V roce 2014 nastoupil do své třetí sezony v seriálu Grand Prix s motocyklem Honda s níž dokázal vybojovat světový titul. V letošním ročníku už bude bojovat v sedle šestistovky Moto2 v barvách Estrella Galicia Marc VDS.

Loni slavil rodák z Cervery troje vítězství, šestkrát byl druhý a jednou třetí. Z osmnácti startů tak zaznamenal celkem deset umístění na stupních vítězů a celkem třikrát si na konto připsal start z pole position. Poté, co získal titul mistra světa, dostal od HRC dárek v podobě možnosti si vyzkoušet bratrův motocykl třídy MotoGP.
„Alex v posledních dvou letech hodně vyrostl. V každém závodu své výkony zlepšoval a jsem s ním velmi spokojen,“ uvedl pro Motorcycle News Shuhei Nakamoto, který Márquezovi poukaz na test RC213V osobně předal během slavnostního ceremoniálu ve Valencii.

„Marc má zřejmě víc přirozeného talentu, ale Alex je velký pracant. Tvrdá a usilovná práce vám může pomoci vyhrát titul. Samozřejmě také Marc tvrdě pracuje, ale má skutečně velkou dávku přirozeného talentu,“ pokračoval šéf HRC. „Abych byl upřimný, byl jsem velmi překvapen úrovní výkonu, jaké Alex dosáhl. Nečekal jsem to a mám z něho velkou radost.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist