1,8 milionu Euro pro italské naděje

Tým MS-Moto3 okolo italského talenta "století" Romana Fenatiho je pouze špičkou ledovce. Italská motocyklová federace FMI má ale připraven kompletní program pro mladé silniční závodní jezdce.

Tým Italia je pouze tou nejviditelnější částí pětiletého projektu italské motocyklové federace FMI. Jeho prezentace se konala včera v MIL v Gallaratě nedaleko milána. Piloti Romano Fenati a Francesco Bagnaia (MS-Moto3), stejně jako Franco Morbidelli a Alessandro Nocco (ME-Superstock-600) představili nové barvy svých motocyklů. Hlavním sponzorem je San Carlo, který je známý z posledních sezon z týmu Fausta Gresiniho. A byl známý i na motocyklu a kombinéze tragicky zesnulého Marca Simoncelliho.

         

"Sponzor San Carlo chtěl nový start a s novými talenty, a z tohoto důvodu jsme byli my tím správným týmem na správném místě", vysvětlil Alfredo Mastropasqua, sportovní manažer FMI.

Vloni se tento tým uvedl zářivým startem, když Rookie MS-Moto3 Fenati dojel v premiéře jako druhý a ve svém druhém závodě vůbec, v Jerezu vyhrál. Druhá část sezóny už nebyla tak zářivá, Fenati získal ještě dvě podia a jeho týmový kolega Alessandro Tonucci jedno.

         

Ačkoliv KTM v roce 2012 vyhrála, co se dalo, tak tým Italia – když dohoda s KTM nebyla realizována - rozhodl u setrvání s Hondou: "Bylo to ze dvou důvodů. Jednak to chtěl Fenati, a také a náš technický ředitel Emanuele Ventura, jenž má s HRC dlouholeté spojení. Kromě toho máme stejný názor jako Honda, co se týká tohoto šampionátu: náklady na závodění se musí snížit", říká dále Mastropasqua.

Nyní se "Team Italia" prezentoval nejen jako tým podporovaný HRC, ale i jako vývojový tým pro výrobce šasí FTR. A na rozdíl od roku 2012 budou používat oficiální pérování od firmy Öhlins. I v ME-Superstock došlo k jedné změně, Team Italia přestoupil do Yamahy na Kawasaki.
Italská federace se přímo stará o už výše jmenované jezdce, ovšem několik dalších podporuje finančně: Niccolò Antonelli (Gresini), Matteo Ferrari (Ongetta), Alessandro Tonucci (La Fonte Tascaracing), Riccardo Russo (MS-Supersport) a dalších sedm maldých italských závodníků. kam patří i nevlastní bratr Valentina Rossiho, Luca Marini.

Budget na celkou sezonu je v hodnotě 1,8 milionů Euro – 35% dává FMI, 65% pak sponzoři.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist