V Jerezu má pole position Bulega, Pons a Morales, Holán osmnáctý

Předposlední podnik sezony absolvují o tomto víkendu v Jerezu jezdci motocyklového seriálu FIM CEV Respol. V sobotu byly na jihošpanělském okruhu kvalifikační tréninky, které určily pozice na startovních roštech jednotlivých tříd. Za proměnlivých povětrnostních podmínek získal start z první pozice v třídě Moto3 Nicoló Bulega, Španěl Edgar Pons startuje první v třídě Moto2 a v třídě Superbike zajel nejrychleji Carnelo Morales. V superbicích startuje český závodník Kamil Holán, který zajel v sobotu osmnáctý kvalifikační čas. Samotné závody jsou na programu v neděli a je možné je sledovat v přímém přenosu přes Championship Youtube channel.

FIM CEV Repsol Moto3

V třídě Moto3 vyhrál kvalifikační trénink Ital Niccoló Bulega (Junior Team VR46 Riders Academy), který v dopolední první kvalifikaci zajel kolo okruhu v Jerezu časem 1'46,737 sekundy a byl o šest desetin rychlejší než druhý v pořadí Joan Mir (Machado-Leopard Junior Team). Odpolední druhá kvalifikace žádné zlepšení časů kvůli změně povětrnostních podmínek nepřinesla, takže o pozicích na startu rozhodla první kvalifikace. Do sobotního programu nezasáhl lídr průběžného hodnocení Aron Canet (Junior Team Estrella Galicia 0,0), který si pádem v pátečním tréninku zranil nohu a v Jerezu závodit nebude. Vzhledem k tomu, že je v neděli k dispozici maximum padesáti bodů, jeho vedení v soutěži, kde má v této chvíli výhodu čtyřiceti bodů, je ohroženo. O postup do čela tabulky se pokusí jak Joan Mir, tak Nicoló Bulega, protože oba teď dělí jen jeden jediný bod. První závod juniorského mistrovství světa startuje v 11 hodin, druhý má termín startu ve 14 hodin.

Kvalifikace, Jerez - FIM CEV Repsol Moto3.pdf

FIM CEV Repsol Moto2

V kategorii Moto2 startuje Anthony West (Fritze Tuning), který jel poslední dva závody MotoGP v rámci mistrovství světa silničních motocyklů za zraněného Karla Abrahama. Tento víkend ale jede v sedle šestistovky Kalex třídy Moto2. Australan byl v kvalifikaci pátý a do závodu odstartuje z druhé řady společně s Italem Luca Marinim (Paginas Amarillas HP 40 Junior Team) a Xavi Viergem (Targobank Motorsport). Nejrychlejším jezdcem byl v sobotu dopoledne Edgar Pons (Paginas Amarillas HP 40 Junior Team) s časem na kolo 1'44,061 sekundy. Na druhou pozici zajel Alan Techer (Targobank Motorsport) a třetí byl v součtu časů Tetsuta Nagashima (Teluru TSR), který byl nejrychlejším jezdcem druhé kvalifikace. Třída Moto2 má jen jeden závod se startem v jednu odpoledne.

Kvalifikace, Jerez - FIM CEV Repsol Moto2.pdf

FIM CEV Repsol Superbike

Mezi Superbiky můžeme vidět známé jméno, protože v Jerezu závodí Kamil Holán (BMW Motorrad Czech Republic). Český závodník se do závodu kvalifikoval osmnáctým časem 1'48,425 sekundy. Během kvalifikace superbiků došlo na zastavení programu kvůli oleji na dráze. To ale nevyvedlo z míry Carmela Moralese (Yamaha Laglisse), jehož čas 1'43,694 sekundy byl dopoledne nejrychlejší. Odpoledne došlo na změnu podmínek, takže časy si už nikdo zlepšit nedokázal. Z druhého místa odstartuje Maximilian Scheib (Boxmotos Easyrace SBK Team), třetí byl Robertino Pietri (Team Stratos). Superbiky mají na programu celkem dva závody. Ten první startuje ve 12 hodin, druhý v 15 hodin.

Kvalifikace, Jerez - FIM CEV Repsol Superbike.pdf

Přímé přenosy závodů FIM CEV Repsol v Jerezu je možné sledovat - ZDE

Časový harmonogram víkendu v Jerezu - FIM CEV Repsol Harmonogram.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist