V Aragonii s převahou vyhrál Mir, Pons a Morales

Na okruhu MotorLand Aragón jeli o víkendu čtvrté kolo šampionátu FIM CEV Repsol jezdci juniorského mistrovství světa Moto3 a evropského šampionátu Moto2 a Superbike. Kategorie Moto3 a Moto2 jely po dva závody, třída Superbike měla v Aragonii jen jedno klání. Vítězem závodů Moto3 je Španěl Joan Mir, Edgar Pons byl první v šestistovkách a Carmelo Morales vyhrál závod superbiků. Bohužel došlo na zranění jezdce Kenny Noyese, jenž havaroval v zahřívacím tréninku superbiků a letecky byl v umělém spánku dopraven do nemocnice v Zaragoze.

Mistrovství světa juniorů Moto3

První místo na startu si vybojoval Joan Mir (Machado Leopard Junior Team) a oba nedělní závody tento talentovaný jezdec z Mallorky s přehledem vyhrál. Ten první rozdílem třinácti sekund, ve druhém měl náskok jedenácti sekund. Bojovalo se především o další dvě pozice na stupních vítězů. V případě prvního klání to byla bitva tří závodníků o druhé místo, které nakonec získal Ital Stefano Valtulini (SIC58 Squadra Corse), jenž třetího v cíli Arona Caneta (Junior Team Estrella Galicia 0,0) porazil rozdílem devětadvaceti tisícin. Ve druhém klání byla koncovka stejně napínavá, když druhý Jaume Vargas (Junior Team Estrella Galicia 0,0) porazil Alberta Ovejerda (Laglisse Academy) rozdílem třiaosmdesáti tisícin.

Druhý závod nedokončil lídr juniorského seriálu Aron Canet, který sice zůstává nadále v čele průběžného hodnocení, ale jeho náskok na druhého Joana Mira už představuje jen šest bodů. Třetím jezdcem v pořadí je Malajec Pawi Idham (Honda Team Asia).

MotorLand (závod 1) - FIM CEV Repsol Moto3 Race 1.pdf
MotorLand (závod 2) - FIM CEV Repsol Moto3 Race 2.pdf

Mistrovství Evropy Moto2

V šestistovkách jeli jezdci celkem dva závody a oba byly jasnou záležitostí Edgara Ponse (Paginas Amarillas HP 40 Junior Team). Španěl vyhrál kvalifikaci a stejně tak oba závody, kde svým soupeřům nedal žádnou šanci. Jediní, kdo s Ponsem udrželi krok, byli Xavi Vierge (Targobank Motorsport) a Steven Odendaal (AGR Team). Oba jezdci si v každém z dvojice závodů prohodili pořadí, když bodovali jedním druhým a jedním třetím místem.

Po pěti závodech sezony je se 120 body vedoucím jezdcem evropského šampionátu Edgar Pons. Druhý v pořadí Xavi Vierge ztrácí devětatřicet bodů, třetí Jihoafričan Steven Odendaal pětapadesát.

MotorLand (závod 1) - FIM CEV Repsol Moto2 Race 1.pdf
MotorLand (závod 2) - FIM CEV Repsol Moto2 Race 2.pdf

Mistrovství Evropy Superbike

Z prvního místa startoval do závodu Daniel Rivas (Boxmotos.com Easyrace SBK Team), jenž šel krátce po startu společně Ivanem Silvou (Team Tatrgobank Motorsport) do úniku. Carmelo Morales (Yamaha Laglisse), který startoval druhý, po startu přišel o čtyři pozice a musel se jo snažit, aby nástup prvních jezdců zachytil, což se mu ve čtvrtém kole podařilo a od pátého už jel první. Vedoucí pozici si udržel až do cíle závodu a na konto si připsal plný počet bodů. Druhý projel cílem Daniel Rivas, třetí byl Ivan Silva.

Do závodu nenastoupil Kenny Noyes (Kawasaki Palmeto PL Racing), který měl startovat čtvrtý. Američan v zahřívacím tréninku pravděpodobně kolidoval s jedním ze soupeřů a narazil hlavou do ochranné bariéry. Noyes byl v umělém spánku letecky přepraven do nemocnice v Zaragoze, kde měl podstoupit řadu vyšetření. Do pondělí měl zůstat v umělém spánku a lékaři jeho stav pojmenovali jako stabilizovaný. Dle posledních informací jsou jednotlivá vyšetření s pozitivními výsledky.

V evropském šampionátu superbiků vede s 95 body Carmelo Morales, druhý Ivan Silva ztrácí třiatřicet bodů, třetí je Kenny Noyes.

MotorLand (závod) - FIM CEV Repsol Superbike Race.pdf

Páté kolo šampionátu FIM CEV Repsol je na programu 6.září 2015 na okruhu v Albacete.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist