S Karlem Hanikou po závodu FIM CEV v Albacete

O víkendu jel český závodník Karel Hanika poprvé závod FIM CEV Repsol Moto3, což je juniorské mistrovství světa v závodech silničních motocyklů. Po odchodu z prostředí seriálu Grand Prix dostal okamžitě šanci u týmu Freudenberg s nímž jel v době jeho působení v Red Bull Rookies Cupu závody série IDM a společně také získali vítězství v mistrovství Evropy. Jezdec z Brna uzavřel víkend v Albacete pátý, dokázal, že umí bojovat o přední pozice a sezonu už ve FIM CEV Repsol dokončí s tím, že ve hře jsou také nějaké divoké karty.

První závodní víkend od Barcelony, kde letos Karel Hanika na nějaký čas přerušil svoji éru jezdce seriálu Grand Prix, absolvoval český závodník v Albacete, kde byl na programu závod juniorského mistrovství světa. Období mezi zmiňovanými závody dvou různých šampionátů nebylo pro jezdce z Brna snadné, ale dokázal zmobilizovat všechny síly a dostat se rychle zpátky do sedla motorky.

„V první řadě musím poděkovat rodině, mamce, taťkovi a Nikči za podporu v této situaci. Dále pak všem lidem kolem mě, jenž se mi snaží pomoci, Teamu Freudenberg, Oscarovi, Stevenovi, kteří mi pomohli během víkendu. A v neposlední řadě všem mým sponzorům!“ uvedl Karel Hanika pro web Motorkáři.cz.

Na španělském okruhu v Albacete jeli jezdci a týmy FIM CEV Repsol už pátý podnik sezony. Karel Hanika sice naskočil do rozjetého vlaku, ale vedl si velmi dobře. Do závodu se kvalifikoval na pátou pozici ve druhé řadě, třebaže šance na první tam byla poměrně slušná. V samotném závodu patřil do vedoucí skupiny a v jednu chvíli jel druhý. Nakonec nevydrželo obutí a Hanika zvolil jízdu tak, aby závod dokončil.

„Závodní víkend jsem si užíval. Bylo super zase po dlouhé době bojovat o nejvyšší pozice. Úplně jiná energie. Zpátky v sedle KTM bylo také super, jsem překvapen jak neskutečný rozdíl může být v převodovce … . Chvíli mi samozřejmě trvalo si zvyknout, ale pak jsem se do toho postupně dostal. Jen v sobotu jsem svoji chybou přišel o druhé místo v kvalifikaci, každopádně dobrá druhá řada.“

„V závodě jsem trochu pokazil start a byl jsem asi až jedenáctý, ale během prvního kola jsem předjel kolem pěti jezdců a dotáhl se na první skupinku. Tam jsem musel několikrát dotahovat menší ztráty, především pak v prostřední části, a tím jsem si trošku zničil zadní gumu. Ke konci už jsem nemohl otevírat plyn stejně jak tomu bylo do té doby, ale je to pro mě ponaučení pro příští závod. Jsem rád, že jsem závod především dokončil. Myslím, že je to lepší než abych na to na konci tlačil a dostal někde hajda … .“

„Ještě jednou bych chtěl poděkovat všem fanouškům, kteří mi stále fandí. Jsem moc rád, že jsem všem mohl po dlouhé době udělal aspoň trošku radost,“ dodal závěrem Karel Hanika, který sezonu dokončí ve FIM CEV Repsol s týmem Freudenberg Team Racing a ve hře jsou rovněž divoké karty pro závody mistrovství světa silničních motocyklů. Rozhodně se máme na co těšit.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist