Místo testování musí Popov na operaci

Východočeský motocyklový tým Montáže Brož Racing měl podle plánu odcestovat už minulý týden do Španělska a na okruzích ve Valencii a Aragonii absolvovat program předsezonních testů společně s jezdcem Miroslavem Popovem. Bohužel těsně před odjezdem došlo ke zranění jezdce a testy musely být zrušeny.

Před sezonou španělského motocyklového šampionátu CEV si Miroslav Popov zranil loket levé ruky, když hrál ve škole při hodině tělocviku stolní tenis. Původní diagnoza hovořila o vykloubení lokte, což sice není dobré zranění, ale z hlediska léčby není zase tak špatné. Bohužel podrobnější vyšetření ukázalo, že došlo k poškození vazů a Míra bude muset na operaci.

První odhady délky léčby hovoří o přibližně jednom měsíci. Tým tak musel zrušit nejen testování ve Valencii a Aragonii, ale rovněž další testy v portugalském Portimau. Pevně věříme, že Míra bude schopen absolvovat oficiální test CEV v Jerezu, který je na programu ve dnech 29. a 30.března a následně první závodní víkend sezony s datem 4. až 6.dubna 2014.
Tým Montáže Brož Racing tak ztrácí všechny testy předsezonní přípravy a Miroslav Popov absolvuje svoji premiéru v sedle Moto2 až v oficiálním testu CEV. Držíme Mírovi palce, aby operace a následná léčba proběhla bez komplikací a doufáme, že absence testů se příliš neprojeví na výsledcích prvního závodu!

K nešťastnému zranění Miroslav Popov blíže uvedl: „Upadl jsem na obě ruce, ale vazy v levém lokti asi nebyly po předchozích dvou vykloubeních úplně v pořádku a už to nevydržely … . Na RTG byly klouby od sebe přibližně tři centimetry a vazy na vnitřní straně jsou zpřetrhané :-( Zítra nastupuji do nemocnice a ve středu mám operaci. Doufám, že pak už ten loket bude alespoň trošku v cajku … .“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist