Lukáše Peška trápí v Aragonu technika

Lukáš Pešek obsadil v sobotní kvalifikaci druhého podniku Španělského mistrovství silničních motocyklů na okruhu Motorland Aragon devatenáctou pozici.

Obě části sobotní kvalifikace druhého podniku Španělského mistrovství silničních motocyklů se odehrály na španělském okruhu Motorland Aragon na suchém povrchu. Lukáš Pešek zajel devatenáctý nejrychlejší čas se ztrátou 3,6 sekundy na nejrychlejšího Carmela Moralese Gomeze. „Zpočátku jsme se trápili s nastavením podvozku a brzd. Když jsme však začali postupně zrychlovat, začal nám pomalu ale jistě odcházet motor. V kvalifikaci jsem odjel pouhých sedm kol, když moji soupeři odkroužili asi trojnásobek. Je to neuvěřitelná smůla,“ uvedl po kvalifikaci nešťastný Lukáš Pešek, který vynechal úvodní závod Španělského mistráku kvůli zranění způsobenému při předsezónních testech a vysvětlil: „Takovýto návrat jsem si opravdu nepředstavoval. Ztráta je obrovská. Kvůli poruše na motoru jedu asi o dvacet kilometrů na rovinkách pomaleji, než moji soupeři, což nás stojí minimálně jeden a půl vteřiny na kolo. Navíc tady nemáme náhradní motor, abychom jej mohli do zítřka vyměnit.“
Týmový kolega českého jezdce Toni Wirsing se svým motorem problémy nemá, i přesto tento německý jezdec obsadil až jedenatřicátou pozici se ztrátou 6,3 sekund.




Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist