FIM JuniorGP – Juniorský šampionát pokračuje závody v Jerezu

Po třech odjetých kolech juniorského světového šampionátu Finetwork FIM JuniorGP™ World Championship je tady čtvrtý podnik sezony 2022, jenž o nadcházejícím víkendu uspořádají na okruhu v Jerezu. Na programu jsou po dva závody JuniorGP a Hawkers ETC, jedno klání jedou jezdci evropské série Moto2.

Šampionát juniorů FIM JuniorGP vede Jose Antonio Rueda (Team Estrella Galicia 0,0), jemuž se do této chvíle podařilo nasbírat 108 bodů. Celkem 39 bodů ztrácí na vedení druhý jezdec v pořadí David Salvador (Laglisse Academy), třetí je Syarifuddin Azman (SIC Racing), jemuž na druhé místo chybí jen 7 bodů. První pětici uzavírá David Alonso (Aspar Junior Team) a Filippo Farioli (Aspar Junior Team).

V evropském šampionátu Moto2 je na první pozici tabulky průběžného hodnocení Lukas Tulovic (Liqui Moly Intact GP Junior Team), který si do této chvíle přišel na 115 bodů. Celkem 25 bodů ztrácí na vedení Senna Agius (Promoracing), ztráta třetího Alexe Escriga (Yamaha Philippines Stylobike Racing Team) je na 41 bodech. V kategorii STOCK vede Alex Ruiz (FAU55 Tey Racing), český zástupce Filip Řeháček (SKX Cardos Racing) je dvanáctý.

Náš tip

Časomíra

V pohárové soutěži mladých talentů Hawkers European Talent Cup je na první pozici průběžného hodnocení Joel Esteban (Aspar Junior Team), který má na kontě 95 bodů. Celkem 22 bodů ztrácí na prvního Guido Pini (AC Racing Team), třetí Malajec Hakim Danish (SIC Racing) je o 49 bodů pozadu. První pětici nejlepších uzavírá Fin Rico Salmela (Team Estrella Galicia 0,0) a Ital Dodo Boggio (Aspar Junior Team).

Časový harmonogram Finetwork FIM JuniorGP™ World Championship – Jerez 2022
11:00 – JuniorGP™ Závod 1 … 16 kol
12:00 – Hawkers ETC Závod 1 … 15 kol
13:00 – Moto2™ ECH Závod … 17 kol
14:00 – JuniorGP™ Závod 2 … 16 kol
15:00 – Hawkers ETC Závod 2 … 15 kol

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist