FIM CEV – V Le Mans má pole position Viu, Salač je sedmadvacátý

Jezdci juniorského mistrovství světa FIM CEV Repsol Moto3 absolvovali v pátek v Le Mans dva kvalifikační tréninky, které rozhodly o jejich postavení na startu sobotního závodu. Český závodník Filip Salač je v kombinaci časů sedmadvacátý.

V prvním kvalifikačním tréninku byl nejrychlejší Aleix Viu (Marinelli Sniper Team), jehož maximum na kolo bylo na hodnotě 1'43,082 sekundy. Druhým v pořadí byl Raul Fernandez (Ángel Nieto Team), třetí byl Japonec Ai Ogura (Asia Talent Team). Český závodník Filip Salač (Czych Talent Team Cuna De Campeones) skončil s časem 1'46,436 sekundy na šestatřicáté pozici.

Ve druhé kvalifikaci byl znovu nejrychlejším jezdcem Aleix Viu, který tentokrát zajel o něco pomaleji než v poledne a to 1'43,318 sekundy. Druhý Ai Ogura ztratil 0,064 sekundy, třetí Thajec Somkiat Chantra (AP Honda Racing Team) byl jen o tři tisíciny pomalejší. Filip Salač byl s časem 1'44,751 sekundy čtyřiadvacátý.

Kombinace časů obou kvalifikačních tréninků určila výslednou podobu tabulky s ohledem na postavení jezdců na startovním roštu sobotního závodu, který je jediným kláním FIM CEV Repsol Moto3 ve Francii. Pole position získal Aleix Viu, druhý odstartuje Raul Fernandez a první řadu na startu uzavře Ai Ogura. Český závodník Filip Salač se kvalifikoval sedmadvacátým časem.

Závod FIM CEV Repsol Moto3 je na programu v sobotu 19.května s termínem startu v 16:30 hodin.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
davidmestak přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist