FIM CEV Repsol Moto3: Závod v Le Mans vyhrál Canet

Součástí závodního víkendu mistrovství světa silničních motocyklů ve francouzském Le Mans je také druhý podnik španělského šampionátu FIM CEV Repsol, který na francouzském okruhu Bugatti reprezentovala jediná kategorie Moto3, což je letos juniorské mistrovství světa. Závod se jel v sobotu, byl přerušen červenými vlajkami a jeho vítězem byl Španěl Aron Canet, jenž je zároveň lídrem průběžného hodnocení.

Jezdci a týmy juniorského šampionátu Moto3 měli v Le Mans na programu jediný závod. Páteční kvalifikační tréninky vyhrál Aron Canet z Junior Team Estrella Galicia 0,0, což je tým, kde ještě loni závodil Francouz Fabio Quartararo. Stejný jezdec právě dnes získal pole position na startu závodu Moto3, ale už v mistrovství světa silničních motocyklů. Do první řady se dále kvalifikoval Niccoló Bulega (Junior Team VR46 Riders Academy) a David Sanchis (Aspar Team Mahindra).
V první polovině závodu havaroval italský závodník Tony Arbolino (SIC 58 Squadra Corse) a jeho pád přinutil vedení závodu klání zastavit. Ital byl následně transportován do nemocnice na podrobná vyšetření a ostatní jezdci se zatím postavili na start restartovaného závodu.

Ten bez větších problémů vyhrál stylem start-cíl Aron Canet, jenž je po pádu vítěze prvního klání sezony Joana Mira lídrem průběžného hodnocení s náskokem šestnácti bodů na druhého Nizozemce Bo Bendsneydera, který si v Le Mans připsal šestnáct bodů za třetí místo. Druhý v cíli byl Malajec Khairul Pawi (Honda Team Asia), který je třetí v průběžném hodnocení.
Třetí kolo motocyklového seriálu FIM CEV Repsol je na programu 21.června v Barceloně. Na katalánském okruhu už budou závodit všechny kategorie, což je mimo juniorského mistrovství světa CEV Moto3, také dvojice evropských šampionátů FIM CEV Repsol Moto2 a FIM CEV Repsol Superbike.

Závod - Le Mans, Francie - FIM CEV Moto3-Race-Le Mans.pdf
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist