FIM CEV Repsol – Evropským šampionem Moto2 je Jesko Raffin

Den závodu v Albacete byl ve znamení silného deště a mokrých podmínek. V jediném závodu víkendu MS juniorů Moto3 slavil vítězství Raúl Fernández (Angel Nieto Team), Filip Salač (Czech Talent Team Cuna de Campeones) obsadil desáté místo. V závodu European Talent Cupu byl první Alex Millán (Aro Racing), Filip Řeháček získal bod za patnácté místo, Ondřej Vostatek zůstal tentokrát bez bodu. Evropský šampionát Moto2 měl na programu dva závody. Ten první vyhrál Héctor Garzó (Team Wimu CNS), vítězem druhého klání, které museli předčasně ukončit kvůli nepříznivým traťovým podmínkám, slavil Luis Pomares (Pinamoto RS). Švýcar Jesko Raffin (Swiss Innovative Investors Junior) v Albacete nevyhrál ani nezískal stupně vítězů, nicméně už nyní má jistotu titulu evropského šampiona Moto2 European Championship. Poslední závody ve Valencii rozhodnou o tom, kdo bude juniorským mistrem světa Moto3 a kdo získá vítězství v European Talent Cupu.

V závodu FIM CEV Repsol Moto3 jeli jezdci na mokrém povrchu okruhu v Albacete. Vítězem klání na 19 kol se stal Raúl Fernández (Angel Nieto Team), jemuž pětadvacet bodů umožnilo získat značnou převahu ve vedení šampionátu. Ve Valencii mají jezdci Moto3 ještě dva závody, což je rovných padesát bodů a náskok Fernándeze je nyní na hodnotě 49 bodů. Dá se říct, že o celkovém vítězi je rozhodnuto. Na druhé pozici závod dokončil Can Öncü (Red Bull KTM Ajo) a třetí projel cílem Yuki Kunii (Asia Talent Team). Průběžně druhý Manuel Pagliani (Leopard Junior) zajel v Albacete na osmé místo a to mu vzalo vítr z plachet, protože na titul může v této fázi sezony zapomenout. Český závodník Filip Salač (Czech Talent Team Cuna de Campeones) dojel desátý a v průběžném hodnocení je jedenáctý.

Jediní jezdci FIM CEV Repsol Moto2 měli o víkendu v Albacete dva závody a ten druhý kvůli počasí ani neodjeli celý, takže se tam rozdělovaly jen poloviční body. Ve vzduchu byla otázka, zda Švýcar Jesko Raffin (Swiss Innovative Investors Junior) dokáže zajet tak, aby si zajistil už v Albacete titul evropského šampiona. Raffin sice závod nevyhrál ani neslavil pódium, protože byl pátý a šestý, nicméně i to mu stačilo k zisku titulu série Moto2 European Championship. První závod šestistovek vyhrál Héctor Garzó (Team Wimu CNS), ve druhém klání byl první Luis Pomares (Pinamoto RS), ale protože závod ukončili už v desátém kole, byly rozděleny poloviční body, takže v případě Pomarese to bylo 12,5 bodu.

V závodu European Talent Cup slavil vítězství Alex Millán (Aro Racing), který tím ale žádným způsobem nepromluvil do boje o celkové vítězství v soutěži. Na druhé a třetí pozici závod dokončili jezdci David Salvador (Cuna de Campeones) a Fermín Aldeguer (Bester Capital Dubai). Lídr průběžného hodnocení Xavier Artigas (Honda Impala) si na konto připsal jedenáct bodů za páté místo, a i přesto, že jeho největší rival Víctor Rodríguez (Ikono Motorbike Laglisse) byl čtvrtý, má před posledním závodem ve Valencii náskok ve výši 19 bodů. Třetí David Salvador ztrácí jen dva body na celkové druhé místo, takže ve Valencii budeme svědky zajímavých bitev o konečné pořadí. Z českých jezdců si nejlépe vedl Filip Řeháček (IGAX), který si připsal bod za patnácté místo. Osmnáctý Ondřej Vostatek (IGAX Team) závod dokončil bez bodů.


Poslední závody sezony jsou v termínu 25.listopadu 2018 ve Valencii.

Kompletní výsledky.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist