Filip Salač úspěšně rehabilituje a plánuje návrat v Brně

Je tomu už měsíc co se při mistrovství světa juniorů FIM CEV Repsol Moto3 zranil na katalánském okruhu v Barceloně český závodník Filip Salač, jezdec týmu Montáže Brož Racing. Salač následně vynechal závody série Red Bull Rookies Cupu a samozřejmě nezávodil ani v juniorském šampionátu.

Pohmožděné plíce a slezina byly v tu chvíli druhotnou záležitostí. Zásadní diagnózou byla zlomenina stehenní kosti s nutností operace. Tím se Filipovi doslova "zhroutila" šance pomýšlet na přední příčky celkového umístění nejen v Red Bull MotoGP Rookies Cupu, ale stejně tak juniorském šampionátu Moto3.

Operace, která byla provedena ve španělské Barceloně, dopadla na výbornou. Filip se mohl postupně zotavovat a podstoupit veškeré možné léčebné metody pro urychlení jeho návratu na závodní okruh. Několikrát týdně jezdí na mikroproudy a magnet do Prahy, do centra pohybové mediciny profesora Koláře. Právě on bude tím, kdo rozhodne těsně před domácím závodním víkendem v Brně, zda Filip bude schopen nastoupit do závodů.

Důležité je, že se den ode dne cítí lépe a krok za krokem zvyšuje svou výkonnost. Nyní už odložil jednu ze svých berlí a vzhledem k tomu, že rentgenové snímky ukazují výrazné zlepšení Filip může zvýšit náročnost rehabilitace. „Cítím se mnohem lépe a pevně věřím, že během necelých dvou týdnů, které zbývají před domácím závodním víkendem v Brně, se mi ještě povede pokročit dál, abych mohl návratem do sedla svého motocyklu potěšit nejen sebe, ale také své fanoušky,“ uvedl Filip Salač.

„Moc děkuji své rodině, všem, co mi pomáhali a mysleli na mě, především pak panu Janu Šťovíčkovi, který mi zařídil léčení a následnou rehabilitaci u profesora Koláře a jeho týmu. Tímto i jim strašně moc děkuji. Už se nemůžu dočkat a těším se v Brně na viděnou.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
cechradovan přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist