Eric Granado si v Estorilu vyjel dvě první místa

V neděli v jedenáct hodin odstartoval v portugalském Estorilu závodní kolotoč seriálu FIM CEV Repsol. Piloti European Talent Cupu absolvovali hned dva závody, ve kterých dominovali Španělé Eduard Melgar a Manuel Gondález, vítěz včerejší kvalifikace. V souboji patnácti jezdců o zlato v Moto2 zvítězil v obou závodech Eric Granado a se čtyřmi prvními místy v sezóně jde tak do vedení celého šampionátu. Kategorii Moto 3 ovládl Dennis Foggia. Z českých závodníků se v ETC nejlépe dařilo Ondřeji Vostatkovi, Filip Řeháček do druhého závodu vůbec nenastoupil.

Do prvního nedělního závodu European Talent Cupu odstartovali čeští jezdci Ondřej Vostatek a Filip Řeháček z 13. a 23. místa. V úvodním kole se do vedení dostala trojice Parra, González a Jespersen, kvůli kolizi Filipa Řeháčka s Victorem Alonsem byl však závod zastaven a už bez účasti českého závodníka restartován na 5 kol. Do něj odstartoval vítěz kvalifikace Manuel González kvůli technickým problémům až z poslední příčky, předvedl však neuvěřitelnou stíhací jízdu, při které nestačil pouze na vítěze Eduarda Melgara. Jako třetí projel cílem Francisco Gómez, Ondřej Vostatek skončil patnáctý.

Systémem start-cíl si pro vítězství ve druhém závodě přijel Manuel Góndalez (Halcourier Racing), který si tak z Estorilu odváží dvě medaile a první příčku v celkovém hodnocení šampionátu ETC. Pouhých jedenapadesát setin na španělského jezdce ztratil Simon Jespersen (Team Jespersen), ze třetího místa se radoval Meikon Yuji Kawakami (Playstation Laglisse Academy). Ondřej Vostatek (ETG Racing) v sedmdesáti kilometrovém závodě vybojoval 11. místo, Filip Řeháček (IGAX Team) se jej kvůli zraněnému prstu nezúčastnil.

V Moto2 se vítězného doublu dočkal Brazilec Eric Granado (Promoracing). V prvním závodě za sebou po napínavém souboji nechal druhého Ricky Cardúse (Team Stylobike) a Stevena Odendaala (NTS Sportscode T.PRO), vítěz včerejší kvalifikace Lukas Tulovic (Forward Junior Team) dojel na čtvrtém místě.
Druhé klání mělo podobný průběh jako to polední. Pro čtvrté vítězství v řadě si dojel Eric Granado, který až do předposledního kola bojoval o zlato s Ricky Cardúsem. Španělovi však nevyšel nájezd do zatáčky a s pádem proťal cílovou lajnu až na 11. místě. Pět sekund na prvního ztratil americký závodník Joe Roberts (AGR Team), pro třetí příčku si i v druhém závodě FIM CEV Repsol Moto2 přijel Steven Odendaal.

Juniorské mistrovství světa Moto3 bylo dnes ovlivněno mnoha pády. Z dvaačtyřiceti závodníků dorazilo do cíle pouhých třiadvacet, z nich poslední Číňan Heng Su ztratil na vítěze Dennise Foggiu (Junior Team VR46 Riders Academy) jedno kolo. Italský závodník si tak s padesáti body zajistil v průběžném hodnocení seriálu vedoucí postavení před Jeremy Alcobou a Sergeem Garcíou. Pro druhé a třetí místo si v Estorilu přijeli piloti Asian Talent Teamu, Kazuki Masaki a Ai Ogura.

Závodníci se na startovní rošt znovu postaví až 17. září ve španělském Jerezu.

Kompletní výsledkový servis - ZDE.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist