Dobře rozjetý závod Popov nedokončil, celkově je devátý

Poslední díl šampionátu CEV Repsol uspořádali ve španělské Valencii. Tam přijel tým Montáže Brož Racing s cílem postoupit o jedno místo v celkovém hodnocení, což znamenalo získat s Miroslavem Popovem konečnou osmou příčku. K tomu nakonec nedošlo a Popov premiérovou sezonu CEV Moto2 2014 uzavřel devátý.

Počasí nebylo o víkendu ideální, protože bylo chladno a foukal silný a studený vítr. V pátek dopoledne jsme úvodní volný trénink vynechali, protože těsně před jeho začátkem se nad okruhem zatáhlo a krátce zapršelo. Podmínky nebyly vhodné ani pro mokré, ani pro suché pneumatiky a tak téměř nikdo nevyjel na okruh. Odpoledne se počasí umoudřilo a my absolvovali volný trénink, v němž jsme mírně doladili nastavení z testování, které jsme zde měli přibližně před třemi týdny.

V sobotní dopolední kvalifikaci obsadil Míra pěkné 7.místo. Odpoledne sice zajel téměř shodný čas jako dopoledne, ale stačilo to již jen na 9.místo, z kterého také startoval do nedělního závodu. Nedělní program začal zahřívacím tréninkem, kde jsme vyzkoušeli opět drobné úpravy v nastavení pro závod a Míra v něm zajel osmý čas.
Závod začal Míra perfektním startem, kdy do první zatáčky najížděl na druhém místě. Po úvodní části figuroval na čtvrté pozici, kde jezdil až do čtvrtého kola. V nájezdu do pátého kola se na konci cílové rovinky rozhodl zaútočit na třetí místo. Bohužel v první zatáčce pátého kola Míra ze třetího místa padá a tím pro nás končí slibně rozjetý poslední závod sezóny.

V závodě Míra odjel čtyři kola a všechna byla rychlejší než nejlepší čas z kvalifikace a v případě nejrychlejšího kola to bylo o více jak jednu sekundu.

Cíl postoupit na osmou pozici celkového hodnocení šampionátu, s nímž jsme do závodu nastupovali, jsme nesplnili, nicméně ani po tomto smolném závodě jsme pozice neztratili a Míra ve své premiérové sezóně CEV Moto2 obsadil konečnou devátou pozici.

Miroslav Popov klání ve Valencii komentoval slovy: „Z posledního závodu sezóny nejsem moc šťastný. Přestože pozice na startu byla z devátého místa, tak časy tomu neodpovídaly, stále jsem ztrácel dost na přední pozice. Během závodu se to ovšem změnilo. Start byl super, dostal jsem se z třetí řady hned dopředu a jel v první skupině.“

„Pak jsem se po pár kolech předjížděl s Odendaalem. Snažil jsem se jít později na brzdy, ale už to bylo prostě za hranou a spadl jsem. Bylo to uspěchané, závod byl dlouhý a dobře rozjetý, šance na podium tam byla a o to víc mě to mrzí.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist