CEV Moto3 – Salač poprvé trénoval na okruhu v Barceloně

Třetí závodní víkend juniorského mistrovství světa přivítá na své závodní dráze Catalunya, okruh na předměstí Barcelony v Montmeló. Součástí startovní listiny je také český tým Montáže Brož Racing s českým závodníkem Filipem Salačem, jemuž v průběžném hodnocení patří sedmnáctá pozice.

Neoficiální tréninky začaly v Barceloně ve čtvrtek, oficiální část programu zahajují sobotní kvalifikační tréninky a uzavřou nedělí závody, které mají jezdci Moto3 na programu hned dva. První tréninkový den na katalánském okruhu ale nebyl pro Filipa Salače snadný.

Na toto téma Filip Salač uvedl: „Dnešní den (čtvrtek) je pro mě obzvlášť náročný. Dobírám antibiotika a vzhledem k tomu, že je tu opravdu horko, mě každé vyjetí do tréninku stojí hodně sil. Máme za sebou čtyři volné třiceti minutové jízdy, které jsem využil hlavně pro najetí co nejvíce kilometrů. Trať je pro mně nová a tak hledáme ideální nastavení motocyklu.“

„Ve druhém tréninku se mi podařilo dát celkem dobrý čas. Ve třetím jsme objeli pouze tři kola, protože vyvěsili červenou vlajku kvůli pádu jiného jezdce. Do posledního vyjetí jsme zkusili větší změnu, která ale nevedla k zlepšení. Neměl jsem grip na zadním kole a tak se zítra (pátek) vrátíme k původnímu nastavení. To se budeme snažit co nejvíc zlepšit pro co možná nejlepší výchozí pozici do sobotních kvalifikací. Držte mi palce.”

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist