Ana Carrasco pojede evropský šampionát CEV Moto2

Španělskou závodnici Anu Carrasco jsme mohli vídat v třídě Moto3 mistrovství světa silničních motocyklů. Pro letošní ročník sice místo u žádného z týmů nejnižší kubatury seriálu Grand Prix nenašla, ale bez závodění dlouho nezůstala. Dnes Španělka oznámila vstup do evropského šampionátu Moto2, který startuje již o nadcházejícím víkendu ve Valencii.

Španělska Ana Carrasco závodila v mistrovství světa od roku 2013, kde přišla jako první žena, která bodovala v šampionátu CEV 125ccm v roce 2011 a CEV Moto3 v roce 2012. Premiérovou sezonu jela v roce 2013 s týmem Calvo a jejím týmovým kolegou byl Maverick Viñales, který ve stejném roce vyhrál titul. Ona sama nasbírala devět bodů a sezonu uzavřela jednadvacátá.

V roce 2014 pokračovala Carrasco s týmem RW Racing GP, ale sezona pro ni s finančních důvodů skončila předčasně už po závodu v Aragonii. V roce 2015 jela s týmem Aleixe Espargara RBA Racing, ale ani s tímto týmem už ve světovém šampionátu nebodovala. Pronásledovaly ji pády, zranění a nedostatek sponzorů.

Prostřednictvím sociálních sítí dnes dala Ana Carrasco vědět, že letos bude znovu závodit, tentokrát s týmem Griful a v seriálu mistrovství Evropy FIM CEV Repsol Moto2. Tým Griful má v CEV dobré jméno a dlouhou historii během níž vychoval jezdce jako Jordi Torres nebo Dani Rivas.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist