Úspěch Road Racing Liberec v 6-ti hodinovce

Posledního a zároveň nejdelšího vytrvalostního závodu CEC, který se jel druhý zářijový víkend na mosteckém autodromu, se zúčastnil i severočeský team Road Racing Liberec ve složení Miroslav Pažitný, Vlastimil Horna a Aleš Nechvátal.

Vlasta Horna: "Start do závodu (v kvalifikaci skončil tým Road Racing Liberec na 5. místě-pizn. Bosso) nebyl z nejlepších, při rychlém nasedání jsem si omylem vypl zapalování a z roštu tak odjížděl mezi posledními. Během necelých dvou okruhů jsem ale dokázal chybu napravit a propracovat až na 4. místo a po 28.kolech jsem předával z první pozice."

Jako druhý na trať vyjel Míra Pažitný, který dál držel skvělé tempo s časy okolo 1:44. Po téměř dvou hodinách jsme těsně 3. Aleš Nechvátal v tu chvíli drží krok s dobře rozjetým Davidem Látrem z týmu HKT na 2.místě. Bohužel přibližně ve svém 18. kole se dostává do kolize s pomalejším jezdcem, který ho i přes modré vlajky ve vracáku zavírá a dochází k pádu, který naštěstí není nikterak vážný a Aleš bez páčky přední brzdy dojíždí pro další střídání. Ztrácíme přibližně minutu a pohoršujeme si o jedno místo. Po dalším střídání a super výkonu se opět dostáváme na 3. místo. V tu chvíli ale na trať vjíždí safety car a těsně nás rozděluje od vedoucí skupiny. To byl asi klíčový zlom celého závodu. V druhé polovině bojujeme a snažíme se ukrojit ze soupeřova náskoku každý metr. Další výjezd safety caru asi hodinu před koncem vykřeše ještě jiskřičku naděje, ale i přes maximální výkony celého týmu dokončujeme na 4. místě.
Míra Pažitný: "Bylo to hodně náročné, kluci jeli skvěle, už od prvního střídání se dost předjíždělo, jelikož tempo na špici bylo opravdu vysoké, o čemž svědčí i rozdíl 0,159 s po 197 kolech mezi 1. a 2. týmem v cíli. Je vidět, že úroveň těchto závodů hodně stoupá, což láká stále kvalitnější jezdce. O to více si našeho umístění ceníme."

Děkujeme celému týmu a partnerů za podporu a organizátorům za skvěle připravený závodní víkend.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist