V Oulton Parku startuje první Brookes, Jakub Smrž třináctý

Třetí kolo britského šampionátu superbiků má v Oulton Parku den závodu v pondělí, takže je celý víkendový program posunutý. V neděli jeli jezdci poslední třetí tréninky a především kvalifikace, které určily pořadí na startu prvního závodu superbiků. Vítězem třetí kvalifikace sezony MCE Insurance British Superbike Championship je Josh Brookes, který získal pro novou Milwaukee Yamahu první pole position. Jediný český závodník v poli superbiků Jakub Smrž odstartuje v prvním klání superbiků třináctý z páté řady.

Dráha Oulton Park International měří celkem 4332 metrů a má sedmnáct zatáček. Vítěz pole position Josh Brookes (Milwaukee Yamaha) zajel kolo časem 1'34,946 sekundy a druhého v pořadí Tommy Bridewella (Tyco BMW) porazil rozdílem pouhých čtrnácti tisícin. Třetí jezdec v pořadí Stuart Easton (PBM Kawasaki) byl pomalejší o šedesát tisícin.
Z druhé řady startuje tvrdé jádro Ryuichi Kiyonari (Buildbase BMW), Shane Byrne (PBM Kawasaki) a James Ellison (JG Speedfit Kawasaki). Všichni tři vyrazí dopředu s jediným cílem a to vyhrát závod, takže se máme rozhodně na co těšit.

O své první body do průběžného hodnocení superbikového seriálu bude v pondělí bojovat Jakub Smrž (Moto Rapido Lloyds British Ducati). Český závodník byl v prvním tréninku čtrnáctý, ve druhém se na mokré dráze posunul na pátou pozici a v neděli dopoledne ukončil tréninkovou přípravu osmým časem 1'38,006 sekundy. Ve druhé kvalifikaci zajel třináctý čas 1'36,087 sekundy, což pro postup do kvalifikačního finále nestačilo a do závodu tak odstartuje z páté řady.
Jakub Smrž po nedělním programu uvedl: „S dnešní kvalifikací jsem spokojen, i když to nevyšlo až do třetí části. Ztráta na nejrychlejšího nebyla velká a pořád cítím, že máme na zítra ještě co polepšit. Zítra to rozhodně nebude snadné, ale budu bojovat a udělám maximum pro dvě umístění v top10.“

V pondělí 4.května 2015 jsou závody MCE Insurance British Superbike Championship na dráze Oulton Park International v termínech 14:30 hodin a 17:30 hodin. Oba je můžeme sledovat v přímém přenosu na televizní stanici Eurosport 2.

Časový harmonogram - Oulton Park International 2015.pdf

MCE Insurance British Superbike Championship - Kvalifikace (TOP10)
Neděle, 3.května 2015 - Oulton Park, Velká Británie

1 - Josh Brookes - Milwaukee Yamaha - 1'34.946
2 - Tommy Bridewell - Tyco BMW - +0.014
3 - Stuart Easton - PBM Kawasaki - +0.060
4 - Ryuichi Kiyonari - Buildbase BMW - +0.209
5 - Shane Byrne - PBM Kawasaki - +0.237
6 - James Ellison - JG Speedfit Kawasaki - +0.449
7 - Jason O'Halloran - Honda Racing - +0.635
8 - Michael Laverty - Tyco BMW - +0.660
9 - Danny Buchan - Be Wiser Kawasaki - +0.803
10 - Billy McConnell - Smiths Racing BMW - +1.258
...
13 - Jakub Smrž - Moto Rapido Lloyds British Ducati - 1'36,087
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist