V Donington Parku startoval první Brookes, závod ale vyhrál Redding

Třetím podnikem šampionátu Bennetts British Superbike Championship je Donington Park. Pátek patřil tréninkům, sobota kvalifikacím a prvnímu závodu superbiků. Pole position na startu vyhrál Josh Brookes, vítězství v prvním klání slavil Scott Redding. Další dva závody mají jezdci v neděli.

V Superpole si velmi dobře vedl Australan Josh Brookes (Be Wiser Ducati), který získal pole position na startu prvního závodu časem 1'05,868 sekundy. Jen dvaasedmdesát tisícin ztratil na start z první pozice Scott Redding (Be Wiser Ducati), jako třetí se do závodu kvalifikoval Jason O'Halloran (McAMS Yamaha). Lídr šampionátu Tarran Mackenzie (McAMS Yamaha) a Tommy Bridewell (Oxford Racing Ducati) zajeli v pořadí čtvrtý a pátý čas.

Do závodního víkendu v Donington Parku nastoupil bývalý jezdec MotoGp Hector Barbera, který jede s týmem Quattro Plant JG Speedfit Kawasaki za zraněného Bena Currieho. Španěl si vedl výborně a do závodu se kvalifikoval devátým časem. Ještě v sobotu na všechny čekal první závod, jelikož jsou o nadcházejícím víkendu na programu celkem troje klání superbiků.

Bennetts British Superbike Championship – Kvalifikace Q3
Sobota, 25.5.2019 - Donington Park (GBR)

1 – Josh Brookes – Be Wiser Ducati – 1'05.868
2 – Scott Redding – Be Wiser Ducati – +0.072
3 – Jason O'Halloran – McAMS Yamaha +0.113
4 – Tarran Mackenzie – McAMS Yamaha – +0.123
5 – Tommy Bridewell – Oxford Racing Ducati – +0.333
6 – Luke Mossey – OMG Racing Suzuki – +0.368
7 – Luke Stapleford – Buildbase Suzuki – +0.433
8 – Hector Barbera – Quattro Plant JG Speedfit Kawasaki – +0.530
9 – Dan Linfoot – Santander Salt TAG Yamaha – +0.595
...

Po startu šel do vedení Josh Brookes, jehož následovala dvojice Jason O'Halloran (McAMS Yamaha) a Tarran Mackenzie. Australan ale nenaváže na zlatý double z oulton Parku, protože měl pád. Ducati Brookese vyhodila ze sedla a on zůstal na zemi mezi projíždějícími motocykly. Naštěstí k žádnému kontaktu nedošlo, takže závod pokrčoval a do vedení se posunul Tommy Bridewell.

V polovině závodu stále vedl Tommy Bridewell , druhý jel s minimální ztrátou dvou desetin Tommy Bridewell a třetí byl Scott Redding, jenže ten už na vedení ztrácel 1,5 sekundy. Na čtvrté pozici pokračoval Xavi Fores (Honda Racing) a pátý byl Hector Barbera, jenž si v Donington Parku poprvé vyzkoušel závod v rámci série BSB.

Ve dvacátém kole třetí Redding ztrácel na vedení jen dvě desetiny, což znamenalo, že během pár kol dokázal umazat přes jednu sekundu ztráty na Bridewella. Druhý Mackenzie tlačil na vedoucího jezdce, protože už za sebou slyšel motor Reddingovy Ducati. Čtvrtý Španěl Fore ztrácel na prvního přes sekundu, ale využil bitvy jezdců před sebou, takže se pět kol před cílem přiblížil na kontaktní vzdálenost a také on byl ve hře o stupně vítězů.

První vítězství v britském šampionátu superbiků si na dráze Donibgton Parku připsal nováček Scott Redding. Na druhou pozici zajel Tarran Mackenzie, což znamená, že potvrdil roli lídra průběžného hodnocení. Výborně si vedl Xavi Fores, jemuž se v závěru povedlo dostat na třetí pozici. První závod BSB dokončil Hector Barbera na šestém místě.

Další dva závody superbiků jsou na programu v neděli 26.května 2019. Do druhého klání odstartuje z první řady dnes nejrychlejší trojice v časech na kolo Tommy Bridewell (Oxford Racing Ducati), Xavi Fores (Honda Racing) a Hector Barbera (Quattro Plant JG Speedfit Kawasaki). Vítěz sobotního prvního klání Scott Redding (Be Wiser Ducati) do druhého závodu vyrazí osmý z třetí řady.

Bennetts British Superbike Championship – Závod (1)
Sobota, 25.5.2019 - Donington Park (GBR)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist