S Halsall Suzuki pojede Waters a Iddon

Tým Halsall Racing nastupuje do letošní sezony britského mistrovství superbiků s tovární podporou Suzuki GB a nyní potvrdili jezdeckou sestavu, kterou tvoří australský šampion Josh Waters a jezdec z prostředí mistrovství světa superbikových motocyklů Christian Iddon.

V roce 2014 závodil Josh Waters s týmem Tyco Suzuki s nímž vyhrál dva závody na okruzích Brands Hatch a Assenu. V šampionátu skončil celkově devátý a třetí sezonu v britském šampionátu spojil s týmem Martina Halsalla, kde bude znovu sedlat motocykl značky Suzuki. Dvojnásobný australský šampion má v plánu pokračovat v nasazeném tempu z konce sezony 2014.

„Jsem nadšený, že v roce 2015 pojedu třetím rokem britský superbikový šampionát,“ uvedl v tiskové zprávě týmu Josh Waters. „Je skvělé, že nadále zůstávám jezdcem Suzuki a moc se těším na přestup k týmu Halsall. V roce 2013 jsem jel pro Martina pár podniků a Jack Valentine má se Suzuki tak obrovské zkušenosti, že se už nemůžu dočkat až s nimi začnu spolupracovat. Není důvod proč bych teď nedokázal navázat na to, kde jsem v roce 2014 skončil.“
Druhým jezdcem týmu je Christian Iddon, který v posledních dvou letech závodil v mistrovství světa superbikových motocyklů. V roce 2013 byl jezdcem třídy Supersport a loni závodil s Bimotou v třídě Superbike. Rodák ze Stockportu právě dnes slaví třicáté narozeniny a vrací se do britského šampionátu, kde pojede kompletní sezonu v kategorii Superbike. Naposledy jel v BSB loni, když do závodu v Assenu startoval na divokou kartu s Bimotou, startoval z pole position a cílem projel pátý.

„Jsem opravdu nadšený, že se pro rok 2015 připojím k Halsall Suzuki,“ uvedl Christian Iddon. „Motorka má jasnou historii, když s ní před dvěma roky získali v šampionátu celkovou druhou příčku a loni Josh dvakrát vyhrál závod. Navíc se zkušenostmi Jacka Valentina mám v tento technický komplet velkou důvěru.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist