Kvalifikaci vyhrál Byrne, Smrž je v první řadě

Kvalifikaci na třetí podnik sezony britského šampionátu superbiků (BSB) v Snettertonu vyhrál jezdec Kawasaki Shane Byrne před Joshem Brookesem na Yamaze a českým motocyklovým závodníkem Jakubem Smržem, který závodí v sedle Ducati Panigale.

Shane 'Shakey' Byrne (Rapid Solicitors Kawasaki) vyhrál svoji druhou pole position sezony v novém kvalifikačním rekordu okruhu 1'47,488 sekundy. Britský závodník po celou dobu bojoval s Australanem Joshem Brookesem (Milwaukee Yamaha) jenž na první pozici nakonec ztratil 0,486 sekundy.

Těsně před koncem třetí kvalifikace byl na třetí pozici francouzský závodník Hondy Julien Da Costa (Honda Racing UK). Jenže perfektní kolo předvedl v poslední minutě český jezdec Jakub Smrž (Millsport Ducati), jemuž se podařilo zajet 1'47,994 sekundy, Francouze poslal na čtvrtou pozici do druhé řady a pro Ducati získal poprvé od roku 2011 první řadu, když na pole position ztratil 0,506 sekundy. Naposledy to byl Michael Rutter, kdo stál s Ducati v první řadě, když se na Silverstonu kvalifikoval čtvrtý.
„Je skvělé startovat z první řady, protože jsme sezonu zahájili od nuly, jako nový tým, třebaže tu všichni mají značné zkušenosti,“ uvedl Jakub Smrž, který pro tým Millsport Ducati získal premiérovou první řadu na startu. „Závodní pole BSB je velmi rychlé a nebyla to snadná práce, ale během přestávky mezi závody tým napadlo pár zajímavých věcí, které nakonec představovaly velké zlepšení od Oulton Parku a dokázali jsme na to pořádně zatlačit. První část práce jsme tu odvedli, ale závod je až v neděli, takže doufám, že se nám to podaří potvrdit.“

Z druhé řady startuje do prvního závodu superbikové kategorie trojice Julien Da Costa, Tommy Bridewell (Milwaukee Yamaha) a James Ellison (Lloyds British GBmoto Racing Kawasaki). Anglo-Američan John Hopkins (Tyco Suzuki) se nedostal do třetí kvalifikace a do závodu startuje ze čtvrté řady dvanáctý.
British Superbike Championship, Snetterton - kvalifikace (TOP9)
Sobota, 14.června 2014

Výsledek kvalifikace - Superbike QP.pdf

1 - Shane Byrne - Rapid Solicitors Kawasaki - 1'47,488
2 - Josh Brookes - Milwaukee Yamaha - +0.486
3 - Jakub Smrž - Millsport Ducati - +0.506
4 - Julien Da Costa - Honda Racing UK - +0.583
5 - Tommy Bridewell - Milwaukee Yamaha - +0.591
6 - James Ellison - Lloyds British GBmoto Racing Kawasaki - +0.849
7 - Patric Muff - Bathams BMW - +0.912
8 - Ryuichi Kiyonari - Buildbase BMW - +1.353
9 - James Westmoreland - Buildbase BMW - +1.636

První závod třídy Superbike startuje ve 14:32 hodin (SEČ), start druhého klání je na programu v 17:30 hodin (SEČ). Přímé přenosy lze sledovat na British Eurosport - ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist