Nejlepší motocyklisté míří na sever Čech

Nejlepší silniční motocyklisté starého kontinentu si během víkendu 6. – 8. července 2007 dají dostaveníčko na Autodromu Most. Severočeský okruh je zařazen jako letošní třetí zastávka evropského šampionátu, jehož český podnik se zde jede už podvacáté!

Jistě by se daly vypočítat všechny evropské motocyklové hvězdy, které za tuto dobu prošly žebříčky národního a pak evropského mistrovství, abychom je nyní znali jako šampióny, účastnící se mistrovství světa. Mnozí nadějní jezdci, kteří za několik dní přijedou bojovat do Mostu o setiny a tisíciny sekund a také o cenné body, se jistě časem objeví i v nejvyšších patrech světového šampionátu.
Nutné je ovšem připomenout i české závodníky Michala Fillu, Radomila Rouse, Václava Bittmana a mnohé další, jezdící kategorii Supersport 600. Ve stopětadvacítkách se v Mostě představí Karlové Pešek a Májek, Jakubové Jantulík a Kornfeil a také jedna z mála dívek ve startovním poli, Andrea Toušková. Michal Ježek, Pavel Navrátil, Jiří Mayer a Karel Matuš se zúčastní bojů v kubatuře do 250 ccm. Velice nadějný Igor Kaláb hájí domácí barvy ve třídě Stocksport 600. S ním ovšem jedou například i Tomáš Holubec a Michal Chalupa. V litrových Stocksportech bude dobré věnovat pozornost výkonům Kamila Pragera, ale jistě i dalších známých jezdců.
V rámci evropského šampionátu se v Mostě jedou i dvě kategorie Přeboru České republiky, nižší soutěže těsně pod domácím šampionátem. „Bude to jistě znamenat velké nároky na organizaci víkendu, protože se nám na okruh sjede skoro sto padesát jezdců. Motocyklové mistrovství Evropy má ale v Mostě dlouholetou tradici a budeme dobře připraveni,“ slíbil sportovní ředitel okruhu Gerhard Ittner.
Lze dodat, že už v pátek po obědě od 13,30 hodin začínají volné tréninky jednotlivých kategorií a kubatur. Sobotní program měřených tréninků začíná v 9,00 a končí v 17,35, nedělní ostré závody pak startují od 10,00 a končí v 17,00.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist