Závěrečný závod Alpe Adria cupu v Poznani.

Dne 20.9. se v Polsku rozdávaly letos napodsledy body do šampionátu Alpe Adria. Tým IVR YAMAHA, za který letos Michal Filla závodí, se tohoto závodu zúčastnil jen za účelem udržení postupové pozice pro závod Mistrovství Evropy ve Španělsku.

Michal byl před posledním závodem, hlavně díky absenci hned ve třech závodech, na průběžném 3.místě. Jenže se stále mohl propadnout až na pátou pozici, která by nezaručovala kvalifikaci na zmiňovaný závod ME.

Na neznámé trati si Michal vyjel v kvalifikaci 3.místo na startovním roštu, ale 1. jezdec Gwen Gabbani (letošní Mistr Světa Endurance) se nepočítal do klasifikace Alpe Adria cupu. Start se docela povedl a po pár zatáčkách se Michal dostal zpět na 3.místo, pak se prosadil na druhé a snažil se dojet právě Gabbaniho. To se nakonec nepodařilo, ale celý závod sváděl pěkný souboj se slovincem Jermanem, kterého nakonec porazil a připsal si tak další vítězství v šampionátu Alpe Adria. Celkově z toho nakonec bylo 3.místo a to je vzhledem k pěti nulám (3x neúčast v Rijece a 2x pády v Brně a na Pannoniaringu) velmi dobrý výsledek.

Michal Filla: „V Alpe nám šlo vlastně jen o kvalifikaci na ME ve Španělsku. Nejeli jsme celý šampionát a proto jsme ani nepočítali s žádným výraznějším celkovým umístěním. Když se k tomu ještě přidaly moje dva pády, tak je 3.místo docela dobré. 
Trať v Poznani je docela pěkná, ale zdála se mi hodně nebezpečná. Svodidla jsou v některých místech strašně blízko. Z organizačního hlediska to ale bylo výborné a bylo vidět, že to Poláky prostě baví. S kvalifikací jsem nebyl moc spokojený, ale drželi jsme se našeho plánu a tím bylo udržet třetí místo. Závod byl pak velmi rychlý a souboj s Jermanem byl zajímavý až do konce. Nakonec jsme ho vyhráli a odjížděli spokojení. I týmoví kolegové, Viktor Noss a Igor Kaláb zajeli dobré závody. 
Teď bude dlouhá pauza a pak už nás čeká jen Španělsko. Závod se jede 1.11., tak nám držte pěsti.“


Informace o redaktorovi

Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist