Tomáš Holubec o Brnu

Tomáš Holubec získal v Brně 13 bodů do hodnocení MEZ MČR, snížil tak svou ztrátu v cestě za obhajobou titulu Vicemistra ČR.

Motocyklový závodník Tomáš Holubec nastoupil na brněnském okruhu k dalšímu závodu šampionátu Alpe Adria. Po více jak měsíční závodní přestávce byl Tomáš pln odhodlání dát do závodu třídy Superstock 600 absolutně vše. Své odhodlání prezentoval již v samotné kvalifikaci, ve které mu z bezmála padesátky startujících patřilo osmé místo. V závodě, do kterého tradičně skvěl odstartoval, potvrdil své postavení jezdce nejlepší Top Ten, když cílem projel na stejném místě, které mu patřilo i po kvalifikaci.
Čtvrté místo v hodnocení Mezinárodního Mistrovství ČR ho přiblížilo na dosah obhajobě své pozice Vicemistra ČR, když na druhého Michala Drobného nyní ztrácí sedm bodů a na třetího Michala Dokoupila pouhé tři body.
Dalším závodem pro Tomáše Holubce bude již tento týden pohár UEM Superstock 600, který má své třetí dějství na severočeském okruhu v Mostě.
Tomáš Holubec:
„Je za mnou velice zajímavý víkend. V pátek bylo na programu testování. Já se potřeboval hlavně rozhýbat a najezdit co nejvíce kilometrů na okruhu. Také jsme zkoušeli nastavit přední pérování, protože jsme měli problém s přední pneumatikou. Dokázal jsem zajet čas 2:15.0 a nebyl jsem moc spokojený. Do sobotní kvalifikace jsme dali nové pneumatiky. Motocykl mnohem lépe seděl a jelo se o kus lépe. Byl jsem spokojený, dokázal jsem zajet čas 2:12.6. V druhé kvalifikaci jsem se už nezlepšil, pouze jsem zajel opět stejný čas. Do nedělního závodu jsem nastoupil z druhé řady, z osmé pozice. Start se mi velice povedl a v první zatáčce jsem byl na čtvrtém místě, ale bohužel jsem nedokázal udržet tempo hned od začátku a propadl jsem se na devátou pozici. Dokázal jsem ještě dojet Talmaciho a cílem jsem projel jako osmý a čtvrtý z Čechů. Když vezmu v potaz jakou mám techniku a kolik mám natrénováno, tak jsem spokojený s tímto výsledkem!“
AA Superstock 600 - Brno:
1.- Andrzej Chmielewski (POL-Suzuki) 10 kol
2.- Wolfgang Kerbl (AUT-Honda) +0,668
3.- Igor Kaláb (CZE-Yamaha) +1,403
4.- Marek Szkopek (POL-Yamaha) +1,949
5.- Pavel Ouda (CZE-Honda) +4,721
----------------------
8.- Tomáš Holubec (CZE-Yamaha) +21,179

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist