Poslední závod sezony

Na Brněnském okruhu absolvoval tým ProRace poslední závod letošní sezony Mezinárodního mistrovství ČR a zároveň AlpeAdria cupu.

Team PRORACE do závodního víkendu nastoupil s největšími ambicemi. Ve středu před závodem došlo k dohodě s dlouholetým kamarádem a "panem jezdcem především" Pavlem Bitnerem. Půjčili jsme Biťákovi druhou Milošovu motorku a bylo to. Biťák se po dlouhé době zařadil do startovního pole Volné nad 600. A že je to PAN jezdec ukázal hned v první kvalifikaci, když druhému jezdci v pořadí nadělil 4 vteřiny a zajel jednoznačně nejrychlejší čas 2:10. Ani ve druhé kvalifikaci nedal nikomu šanci. A nakonec sobotní závod, který hrozil deštěm nedopadl jinak. Biťák zvítězil stylem start cíl, když celý závod nikoho před sebe nepustil. Biťákovi gratulujeme !!!!
Škoda jen, že pořadatel opět nedokázal zajistit kvalitní časomíru v podobě transpondérů pro všechny jezdce, přes to, že mnoho jezdců transpondery měla z jiných kategorií. Zároveň škoda, že časomíra nevydala tak jak tomu bývá zvykem průjezdy ze všech kol.
Další v pořadí zasáhl do závodního víkendu Michal Rašek a jen drobná technická závada v podobě vypuštěného kola mu nedovolila dosáhnout v kvalifikacích do 10. místa. Navíc drobná chyba v průběhu závodu a následný skluz znamenal konec.
Michal se ještě samozřejmě zapojil i do třídy Supersport, kde se probojoval v kvalifikacích na 16. místo. V závodě, který se kvůli pádům musel přerušovat pak dojel celkově 13. krásný závěr sezony.
Největší očekávání ale bylo samozřejmě ve třídě Superbike. Už úvodní volné jízdy naznačovali, že v nedělním závodě se rozhodně máme na co těšit. Miloš bohužel hned v první čtvrteční jízdě měl pád na oleji, který bohužel traťový komisař neviděl a neoznačil správnou vlajkou. Takových incidentů bylo bohužel během celého víkendu více.
Naštěstí se nic moc nestalo a jelo se dál.
Páteční 30 minutová kvalifikace ukázala, že první pětice jezdců, kteří všichni již mají zkušenosti z různých světových závodů má velkou chuť si na konci sezony užít. Nejlepší čas Camleka 2:05:9 Co víc říci.
Škoda jen, že smůle se nedá poručit. Kvalifikační guma značky Dunlop, se kterou měl Miloš zajet svoje maximum byla vadná. "ta guma je křivá" přijel Miloš hned po odjetí jednoho kola. Bohužel další kvalifikačku nestihl Dunlop dodat. A navíc vyjádření pana Krejčího z Dunlopu bylo více než fantastické "Už s Vámi ty problémy řešit nebudu, vraťte se zpět k Pirelli" poněkud zvláštní vyjádření loajálního zástupce firmy, která vyrábí fantastické pneumatiky.
Na sobotní kvalifikaci jsme vyžebrali novou kvalifikačku od Camleka a vyplatilo se to. Časy jezdců v první řadě na roštu byly v rozmezí 2 desetin. 2:05:7 až 2:05:9. Fantazie, která slibovala na neděli rozhodně závod sezony.
A taky byl. Miloš bojoval chvílemi dokonce o první místo, předjíždělo se v každé zatáčce a celý závod. Bohužel asi v půlce závodu došlo ke kontaktu Miloše s Márou a to nám bylo osudné. Milošovi se otočila spojková páčka a při pokusu o narvnání se mu podařilo vypnout motorku. Než mu motorka znovu chytla, byl bohužel na pátém místě. A tak i závod skončil.
Rozhodně ale je to úspěch a závod stál za to.
Miloš tedy z českých jezdců 3. V mezinárodní konkurenci pátý.
Poslední závodní víkend tedy stál opravdu za to.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist