Motorpower: Šance na celkové vítězství stále žije

Tým Motorpower absolvoval předposlední závod šampionátu Alpe Adria, po kterém si stále drží šanci atakovat celkové vítězství.

Chorvatský okruh Grobnik nedaleko města Rijeka hostil v minulém týdnu předposlední závod silničního mistrovství Alpe Adria. Bojovat o důležité body do celkové klasifikace přijel na rozpálenou dráhu i královéhradecký tým Motorpower, jež s Davidem Látrem nastupuje do šampionátu kategorie Supersport.

Během volných tréninků tým pracoval na hledání optimálního nastavení podvozku motocyklu a převodů motoru. Dosahované časy naznačovaly, že během sobotního a nedělního závodu nebude David Látr bez šance bojovat o vítězství. V sobotním závodě se také tento boj odehrál a konečné druhé místo bylo slušným vkladem pro co nejlepší celkový výsledek sezony. Bohužel již v posledních dvou kolech tohoto závodu se začínaly projevovat problémy s motorem týmové Hondy CBR600RR, které následně v nedělním kvalifikačním tréninku přerostly do rozsáhlé technické závady v podobě chodu motoru pouze na tři válce. Závadu se bohužel nepodařilo do odpoledního závodu plně odstranit a David tak startoval s velkým handicapem. Po náročných jedenácti kolech nakonec projel český reprezentant cílem na 9. pozici.

Příštím závodem bude poslední podnik Alpe Adria šampionátu, který se odehraje na slovenském okruhu Slovakia Ring, kde se tým Motorpower pokusí ještě zabojovat o celkové vítězství, od kterého jej nyní dělí 18 bodů.

David Látr (Motorpower Team):
„Do Rijeky jsme odjížděli s velkým očekáváním, jak si zde povedeme. Věděli jsme z minulého roku, že pneumatiky Dunlop na tomto okruhu nefungují tak, jak bychom potřebovali a ani já samotný se v Rijece necítím dobře. V pátek jsme jeli dva volné tréninky, ve kterých jsme dle naší potřeby nastavili motorku."

„V sobotní kvalifikaci to nedopadlo tak, jak jsme si představovali, ale i přesto jsem věděl, že závod je jiný a start z páté pozice by pro mne neměl být problémem. První závod jsem dokončil na druhé pozice. V neděli jsme měli od kvalifikace problém s motorkou, a nakonec i závod byl toho důkazem. Od prvního kola jsem ztrácel hodně na rovinkách, takže jsem neměl šanci znovu bojovat o podium. Chtěl bych poděkovat týmu a sponzorům. Věřím že Slovakiaring bude náš!“

Průběžné pořadí šampionátu Alpe Adria – SUPERSPORT

1. Jochen Rotter (AUT, Suzuki) 139 bodů
2. Michal Prášek (CZE, Yamaha) 122 bodů
3. David Látr (CZE, Honda) 121 bodů
4. Kevin Kreuzer (AUT, Suzuki) 120 bodů
5. Igor Kaláb (CZE, Triumph) 113 bodů

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist