Michal Prášek komentuje pátý podnik Alpe Adria v Grobniku

Po účasti Michala Práška v závodech MS Superbike v Mostě, kde závodil na divokou kartu, zamířil český jezdec na chorvatský okruh Grobnik. Tam letos znovu závodil v nejsilnější třídě Superbike.

Chorvatskou misi Michal Prášek komentoval slovy: „Čtvrtek jsme trochu potrénovali a v pátek se již jely tři volné tréninky. Sobotní kvalifikace pro nás dopadla na výbornou, jelikož jsme si dojeli pro pole position s časem 1'27.1 sekundy. Druhý nejrychlejší čas byl na hodnotě 1'27.3 sekundy.”

„Čekal nás první závod víkendu. Po startu jsem byl v první zatáčce snad osmý, pak už jsem naháněl trojici přede mnou. Třetího soupeře jsem předjel asi v polovině závodu a hnal se za Ducatkama. Nicméně jakékoliv stažení v technických pasážích mi bylo rychle vráceno na rovinkách. Závod jsme dokončili třetí.”

„Před nedělním závodem jsme si nebyli jistí, zda náhodou nezaprší. Vypadalo to všelijak. Závod byl odstartován jako suchý, ale už na gridu poprchávalo. Závod i přesto odstartovali. Závodilo se po celou dobu za lehkého deště. Závod se odjel kompletní, ale rychlost byla opatrnější. Přeci jen tam byly úseky, kde to klouzalo a já opravdu nechtěl riskovat pád. Poslední kola pro mě byla děsivá a nakonec jsme si dojeli pro čtvrté místo.”

„Závodní víkend byl fajn. Počasí vydrželo a my se domů vracíme celí. Teď nás jen čeká vymyslet, jak na posledních závodech (Podzimní cena Brna) dohnat ztrátu dvaadvaceti bodů na prvního Michala Filu. Příští víkend ještě vyrazíme na road racingové závody, kderé se pod hlavičkou CAMS jedou v Dymokurech a poslední víkend v září jsou v Brně poslední závody série Alpe Adria. Držte nám palce.”

„Závěrem chci moc poděkovat Pavlovi Roháčovi – šéfovi týmu Roháč & Fejta Motoracing a všem našim sponzorům. Moc si toho vážíme,” dodal závěrem Michal Prášek.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist