Michal Dokoupil třetí v supersportech 2007

Michal Dokoupil si při posledním závodě sezóny vybojoval celkové třetí místo v letošním šampionátu Mezinárodního Mistrovství ČR třídy supersport.

Na poslední podnik MMČR v Brně jsme nastupovali s vědomím ,že to je poslední příležitost získat nějaký ten bod a pokusit se překonat smolný Mostecký závod při kterém jsem si zlomil obě ruce a připravil se tak o možnost trénovat a plně se fyzicky připravit na další závod v Maďarsku, ale i přes tyto „drobné“ nedostatky v přípravě jsme se rozhodli bojovat až do konce a to za každou cenu.
Již při kvalifikacích vládlo dosti nevlídné počasí ,které dost ovlivnilo průběh celého závodního víkendu.Kvalifikace jsme bohužel z finančních důvodů odjeli na gumách ze závodu v Maďarském Hungaroringu. Což se promítlo i do časů které jsme zajeli v obou kvalifikacích , jak ve třídě SSP600 tak i ve třídě SST600. Bylo to na hranici 2:15, což mi zajistilo pouze 19té místo na roštu ve třídě SST600 a osmé ve třídě SSP600. Do závodu jsme samozřejmě už nastupovali s novými pneumatikami. Start do závodu SST600 se mi povedl a hned po startu jsem poskočil o deset míst a zabydlel se tak na devátém místě, kde jsem se snažil o další postup v před , ale technika se k nám tentokráte otočila zády ,a v posledním kole se projevila elektronická závada na řídící jednotce ,která způsobila propad na 16té místo v cíli závodu. Nebyl čas propadat depresím, bylo potřeba připravit se na závod SSP600, který je pro nás stejně důležitý. Do závodu jsem startoval ze sedmé pozice na startu. Start se opět velice povedl a už v prvním kole jsem se probojoval na třetí pozici za Vendu Bittmana. O třetí místo jsem přišel v přímém souboji s Petrem Čermákem, když se mu po několika neúspěšných útocích podařilo mě vybrzdit v první zatáčce za cílovkou. Snažil jsem se mu to vrátit , ale nedařilo se a navíc jsem byl ještě pod nátlakem Jirky Brože,který na mě vykukoval hodně často a staral se tak o moji dobrou psychickou pohodu. Cílem tohoto závodu jsem projel jako čtvrtý s Jirkou nalepeným těsně vedle mě. Tímto výsledkem jsem si zajistil třetí místo v celkovém hodnocení MMČR,což byl v podstatě i můj cíl tohoto víkendu.
Děkuji tímto svému týmu za spolupráci a podporu v letošním roce a budeme se těšit na to co nám přichystá rok příští.
„Indián“ Michal Dokoupil #23

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist