MEZ MČR - Most

MOTOCYKLOVÝ REKORD TRATI ZNOVU POSUNUT - NA OKRUHU BOJOVALO PŘES TŘI STOVKY JEZDCŮ.

Další letošní velký motocyklový víkend za sebou má mostecký Autodrom Duhové Energie. Czech Coal Adrenalin Bike Weekend 2005 v sobě zahrnoval nejen domácí šampionát, ale také Přebor ČR a hlavně UEM Alpe Adria Championship, samostatnou odnož mistrovství Evropy.
Především se čekalo, zda a jak moc bude posunut motocyklový rekord nového profilu trati s Carecovou šikanou. Při nedávném Mistrovství Evropy byl nejrychlejší Alvaro Molina ze Španělska, který na Aprilii dosáhl času 1:41,630. Hned v sobotním prvním kvalifikačním tréninku třídy Superbike ho však překonal rakouský jezdec Christian Zaiser se strojem Suzuki GSXR KS, když jízdu vyhrál časem 1:40.260. Ve druhé kvalifikaci pak Rakušan ještě přidal a hodnota nově vytvořeného rekordu tedy zní 1:39.925, což představuje průměrnou rychlost 151.998 km/h. Jistě není třeba dodávat, že Zaiser v neděli závod Superbiků suverénním způsobem také vyhrál.
Právě vzhledem k tomu, že se jelo veliké množství tříd a kategorií, není snad ani možné vypočítat všechny vítěze. Výsledkové listiny jsou k dispozici na internetových stránkách okruhu. Za zmínku ale rozhodně stojí dvojí triumf Michala Filly v kubatuře do 250 ccm, vítězství Tomáše Mikšovského v Supersportech, třetí místo Jakuba Glassera v evropské konkurenci kategorie Superstock 600 a tedy prvenství v hodnocení českého šampionátu této kubatury. Fantastická podívaná byla i na závod třídy Superstock 1000, kde hlavně v samém konci bitvy naprosto vyrovnaně bojoval Kamil Práger s Maďarem Kispatakim, aby pak český jezdec proletěl vítězně cílem s náskokem pouhých 71 tisícin sekundy! Ve třídě Supermono vybojoval bronz Libor Kamenický a ve třídě 125 Sport dojel třetí Petr Kolář.
Mostecký okruh nyní čekají další dva týdny komerčního testování a v polovině srpna se zde opět roztočí rychlá kola automobilů. Pod názvem RWE Transgas Sports Car Challenge se pojedou tradiční letní závody sportovních vozů a prototypů, vedle nichž se představí opět český okruhový šampionát a nejprestižnější domácí pohár Česká pojišťovna – Škoda Octavia Cup.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist