Česko-slovenské ohlasy po Pannonii

Kapitoly článku

Pannoniaring ukázal odvrácenou tvář

Šampionát Alpe Adria pokračoval o víkendu v Maďarsku, na okruh Pannoniaring přijel i tým Czech Road Racing se svým jezdcem Michalem Chalupou.

Michal se svým týmem během tréninků a kvalifikací pracoval na přípravě a nastavení motocyklu. Svůj potenciál naznačil během druhé kvalifikace, kdy se mu podařilo zajet čas 1:59,552, se kterým si čtvrtým místem zajistil start z první řady.
Bohužel v neděli se dramaticky změnily povětrnostní podmínky. Zatímco v předchozích dnech bylo velmi chladno, v neděli se teplota v odpoledních hodinách dostala až k třicetistupňovým hodnotám Celsiovy stupnice. Za těchto teplot nové pneumatiky špatně fungují, což výrazně ovlivnilo výsledek jezdce Czech Road Racing Teamu. Michal Chalupa do závodu skvěle odstartoval a i první zatáčky zvládl znamenitě, když se posunul za vedoucího jezdce Patrika Vostárka. Pak však začal stále více cítit problém s pneumatikami, což vedlo k postupnému opouštění předních pozic a propadu výsledkovou listinou. Cílem tak pardubický jezdec projel na 10. pozici, ze které se po diskvalifikaci jednoho ze soupeřů posunul na konečné 9. místo.
Michal Chalupa: „Po vydařené čtvrté kvalifikační pozici jsme všichni byli celkem spokojeni a očekávali jsme dobré umístění v závodě. To ale bohužel opět nepřišlo. Start do závodu se mi povedl skvěle, první kolo jsem jel za Patrikem, ale každou zatáčkou se mi víc a víc vzdaloval. Už prakticky od začátku závodu mi ale nefungovaly pneumatiky tak, jako v kvalifikaci, nemohl jsem se proto dostat do optimálního rytmu jízdy a soupeři mě začali postupně předjíždět. Motorka skoro v každé zatáčce klouzala a já nemohl pořádně zatáhnout. Jsem z tohoto neúspěchu zklamaný, do příště musíme něco vymyslet abychom mohli zase bojovat o pódium.“
Bohumil Šaroch, manažer týmu:Po kvalifikaci zavládl v týmu optimismus, nicméně nedělní změna počasí nám přinesla místo úsměvu spíše pocity rozčarování. Je špatné, když shodné nastavení i použití stejných pneumatik, jako v kvalifikaci, znamená při změně počasí tak zásadní rozdíl, který ovlivní výsledek v závodě. Situací se budeme v nadcházejících dnech zabývat a již v příštím závodě bychom rádi nalezli důležité zlepšení.“

Jiří Chalupa, technický ředitel týmu: Od čtvrtka jsme zkoušeli kde co. Michal se snažil, ale pořád se nějak nemůže skamarádit s novým typem (ekologických) pneumatik. Myslím, že i náš podvozkář čaroval na hranici možností. Zřejmě bude nutné v nejbližší době vyzkoušet pneumatiky jiného výrobce a přijmout nějaké zásadní rozhodnutí. Motorka jede výkonově dobře, Michal taky nedělá zásadní chyby, to bylo vidět zde na Panonii i v Brně po povedených startech a průběhu prvních kol. Pro další části sezony uděláme maximum, cílem je návrat na pódiová místa. Je před námi ještě šest důležitých závodů Alpe Adria, tak není nic ztraceno."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist