Alpe Adria – Čtvrtým podnikem sezony byl chorvatský Grobnik

O víkendu jeli jezdci motocyklové série Alpe Adria European Championship závody v chorvatském Grobniku. Předposlední pátý podnik sezony je na programu 8. až 10.září na slovenském Slovakia Ringu. Poslední závody sezony znovu uspořádají koncem října v Chorvatsku.

AA SSP300

První závod vyhrál maďarský závodník Mate Szamado (Kawasaki), který byl v cíli o téměř deset sekund rychleji než druhý v pořadí Polák Wiktor Majchrowski (Kawasaki). Třetí místo obsadil další jezdec z Polska Mateusz Molik (Yamaha). Na čtvrtém místě byl klasifikován český jezdec Radek Lamich (Kawasaki) a do první desítky se vešel desátý Daniel Tureček (Yamaha).

Ve druhém závodě znovu potvrdil výbornou formu Maďar Mate Szamado (Kawasaki), jenž si na konto připsal zlatý double. Polák Mateusz Molin (Yamaha) dosáhl na druhé místo, třebaže na Maďara ztratil 23,494 sekundy. Nicméně bitva o druhé a třetí místo na pódiu byla hodně divoká. Těsně za Polákem skončil Turek Konut Mert (Yamaha), jemuž se podařilo za sebou udržet dvojici Konstantinos Mavrpoulos (Yamaha) a Igor Teske (Kawasaki). Šestý byl Daniel Tureček (Yamaha), Radek Lamich (Kawasaki) závod nedokončil.

AA 600STK

Závodu na sedm kol dominovali jezdci z Maďarska. Vyhrál Gergo Molnar (Yamaha), necelých pět sekund za ním projel cílem jeho krajan Soma Gorbe (Yamaha). Třetí v pořadí byl domácí závodník Loris Majcan (Yamaha), který jen těsně přišel o druhé místo. Za stupni vítězů zůstal český závodník Vojtěch Schwarz (Yamaha), který bodoval čtvrtým místem.

Ve druhém klání zajeli na první dvě pozice znovu stejní jezdci z Maďarska. První byl Gergo Molnár (Yamaha), druhý Soma Gorbe (Yamaha). Na třetí místo se dostal Rakušan Leon Lambing (Yamaha) a první pětici uzavřela dvojice Antonio Ciko (Yamaha) a Bulhar Mihail Florov (Yamaha). Vojtěch Schwarz (Yamaha) skončil šestnáctý a body si na konto nepřipsal.

AA SBK

První závod superbiků vyhrál italský jezdec Yari Montella (Ducati), jehož známe z mistrovství světa supersportů, kde jede s týmem Barni Racing. Se ztrátou přes šest sekund skončil na druhé pozici Polák Oleg Pawelec (BMW), třetí byl Rakušan Hannes Schafzahl (Yamaha). Pětici nejlepších uzavřel čtvrtý Čech Michael Filla (Ducati) a pátý Bulhar Martin Choy (BMW). Do první desítky se dostal ještě jeden Čech, a to devátý Jiří Brož (Ducati). Richard Balcar (Honda) bodoval dvanáctým místem, třináctý byl Stanislav Polák (Yamaha) a bez bodů zůstal šestnáctý Josef Šustr (Ducati) a Miloš Čihák (Honda), který závod nedokončil.

Ve druhém klání bylo pořadí na stupních vítězů stejné jak v tom prvním. Vyhrál Yari Montella (Ducati), Oleg Pawelec (BMW) skončil druhý a Hannes Schafzahl (Yamaha) třetí. Na čtvrtém místě je tentokrát Řek Dimitrios Karakostas (Honda), první pětku uzavřel Michael Filla (Ducati). Na šesté pozici je Miloš Čihák (Honda), Jiří Brož (Ducati) skončil desátý, Josef Šustr (Ducati) jedenáctý a třináctý byl Stanislav Polák (Yamaha). Richard Balcar (Honda) závod nedokončil.

HANDY BRIDGESTONE CUP

Dva závody jeli v Grobniku také jezdci s fyzickým handicapem. V litrové třídě vyhrál první klání Martin Horký (Yamaha), který náskokem téměř čtyř sekund porazil druhého Lorenza Picassa (Honda) z Itálie. Třetí byl další Ital Emiliano Malagoli (BMW).

Ve druhém klání znovu slavil vítězství Čech Martin Horký (Yamaha), který vyhrál o víc jak patnáct sekund před druhým Italem Lorenzem Picassem (Honda). Třetí byl tentokrát Ital Jacopo Gulla (Aprilia).

Kompletní výsledkový servis.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist