Alpe Adria – Chorvatský závodní víkend v Rijece

Motocyklový šampionát Alpe Adria měl o víkendu na programu čtvrté kolo sezony, které se odehrálo na okruhu Grobnik v chorvatské Rijece. O body do průběžného hodnocení seriálu bojovali také závodníci z České republiky. Tentokrát nestartoval tým Mercury Racing, jelikož jel v Japonsku osmihodinové klání MS v Suzuce. Pátý podnik přivítá koncem srpna rakouský Red Bull Ring.

SSP300

Třístovky měly v Chorvatsku dva závody s tím, že první jeli v sobotu, druhý pak v neděli. Vítězem prvního klání byl Slovák Roman Kučera (Motoklub Balaz), druhý Michal Búlik (Maco Racing Team) ztratil jen desetinu, třetí Samuel Lochoff (Samurai - Yart Racing) necelých sedm sekund. Z českých závodníků zajel do první desítky pátý Vojtěch Schwarz (Motosport Schwarz RT), sedmý Lukáš Šimon (L.S.RacingTeam) a osmý Jiří Nespěšný (Moto-Nespesny).

Druhý závod vyhrál dvanáctiletý Slovák Michal Búlik (Maco Racing Team), jemuž se povedlo porazit rozdílem víc jak jedné sekundy druhého Samuela Lochoffa (Samurai - Yart Racing). Na třetím místě závod dokončil český jezdec Vojtěch Schwarz (Motosport Schwarz RT), který tak mohl slavit pódiové umístění. V první desítce byl z českých závodníků pátý Jiří Nespěšný (Moto-Nespesny) a devátá Alexandra Pelikánová (Brno Circuit JRT).

STK600/SSP

První závod šestistovek SSP vyhrál Gergo Molnar (VEPP Racing), nejlepším z českých závodníků byl čtvrtý Jaromír Chlup (Dafitmotoracing). V třídě STK byl první také Maďar Alen Gyorfi (H-Moto), z českých jezdců byl nejvýše postavená osmý Jiří Mrkývka (JM Superstock Team).

Ve druhém klání v supersportech znovu dominoval Maďar Gergo Molnar (VEPP Racing), Češi tentokrát v silné sestavě obsadili pozice od čtvrtého po šesté místo – Oliver König (König Team), Jaromír Chlup (Dafitmotoracing) a Tomáš Šubrt (BRC Subrt racing team). V STK600 získal double Alen Gyorfi (H-Moto), Jiří Mrkývka (JM Superstock Team) byl tentokrát čtvrtý, Patrik Stachura (AMK Těrlicko) uzavřel první desítku.

STK1000

V třídě STK1000 to bylo především o souboji dvou českých závodníků a to jak v prvním, tak i ve druhém nedělním klání. Výsledky prvního klání prošly hned dvakrát revizí, ale změny se netýkaly prvních dvou pozic, které patřily právě českým závodníkům. A o jaké závodníky to vlastně jde? První závod vyhrál Michal Filla (BMW Sikora Motosport) těsným rozdílem pětatřiceti tisícin na druhého v pořadí Michala Práška (Roháč - Fejta Motoracing Team). Oba jezdci si nic nedarovali a jejich bitva se divákům musela líbit. Třetím v pořadí byl Arnaud Friedrich (Team LRP Poland). Do první desítky zajel z českých závodníků ještě sedmý Václav Bittman (BRC Subrt Racing).

Ve druhém klání slavil vítězství znovu Michal Filla (BMW Sikora Motosport) a znovu to bylo s těsným náskokem jedné desetiny na druhého Michala Práška (Roháč - Fejta Motoracing Team), který chtěl vyhrát, ale tentokrát se musel spokojit s dvěma druhými místy. Němec Arnaud Friedrich (Team LRP Poland) bodoval třetím místem v cíli. Na sedmé místo zajel Václav Bittman (BRC Subrt Racing), Michal Fojcik (Extéria Racing Team) byl dvanáctý.

SBK

První závod superbiků ovládli jezdci z Rakouska. Vyhrál Julian Mayer (Motorrad Mayer), před Philippem Steinmayrem (ESA Racing) a Andreasem Fichtenbauerem (racer4kids.at). Nejvýše umístěným českým závodníkem byl desátý Miloš Čihák (BMW Motorrad Czech). Trojice Václav Rumlena (Halbich Motorsport), Jiří Brož (Montáže Brož Racing Team) a David Ouředníček (Dafitmotoracing), obsadila v pořadí čtrnácté, patnácté a šestnácté místo. Stanislav Polák (GT2 Motorsport) byl osmnáctý.

Také druhý závod SBK vyhrál Rakušan Julian Mayer (Motorrad Mayer). Druhé místo v cíli potvrdil Philipp Steinmayr (ESA Racing) a na třetí místo zajel Fin Ville Valtonen (Team Sensetec). Desátý Miloš Čihák (BMW Motorrad Czech) byl opět nejlepším z českých závodníků. Václav Rumlena (Halbich Motorsport) skončil jedenáctý, Jiří Brož (Montáže Brož Racing Team) třináctý a Stanislav Polák (GT2 Motorsport) patnáctý.

Kompletní výsledkový servis.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
TomasRSV přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
brodak přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist