Ukončí Ryan Farquhar kariéru?

Ryan Farquhar uvažuje o tom, pověsit na konci této sezóny svou helmu na pověstný hřebík. Tento jezdec vyhrál vyhrál v "Road Racing" už všechno, co se vůbec vyhrát dalo.

Motocyklový jezdec Ryan Farquhar (nar. 2. února 1976 v Dungannonu v Severním Irsku) je opravdovou hvězdou závodů, které řadíme pod pojem "Road Racing". V poslední - rekordní sezóně 2009 - vyhrál celkem 61 závodů na normálních silničních okruzích a překonal tak dokonce rekord velikána Joey Dunlopa. Ten vyhrál za svou kariéru 118 národních irských závodů, zatímco Farquhar je nyní na počtu vítězných závodů 127. Můžeme-li to nazvat jinak, tak ten kdo chtěl vyhrát v posledních třech rocích závod tohoto druhu, musel nejdříve porazit právě Farquhara. V letošním roce byl irský jezdec na TT dvakrát druhý, a sice v superstocích a v Senior TT.

Nyní ale tento skvělý jezdec uvažuje o pověšení své závodní helmy na pověstný hřebík.


"Jsem pořád ještě nadšený, závodit na těchto okruzích, ale pokud se podíváme detailně, co vlastně děláme, tak musíš začít přemýšlet, že to vlastně nemá cenu", říká Ryan Farquhar o závodech na normálních silnicích a hned vysvětluje: "Letos bylo hodně těžkých zranění, a to i na Isle of Man, kde se zranila taková esa Road Racing, jako Guy Martin a Conor Cummins a kde přišli o život Paul Dobbs a Martin Loicht. A i při dalších závodech v Severním Irsku byly těžké havárie, kromě jiného také na populárním závodě Ulster GP, tedy na nejrychljším závodě Road Race na světě".

"Je to něco, co miluji, ale je to hodně nebezpečné, a mohou se stát okamžiky, kdy už to nemáš pod kontrolou",
osvětluje dále tyto závody Farquhar a připomíná třeba německou hvězdu  Road Racing Rico Penzkofera, který na okruhu v Halle po prasknutí olejové hadičky ztratil kontrolu nad svým motocyklem BMW.
 
Naštěstí Penzkofer je už mimo nebezpečí a vede se mu relativně dobře - pozn. Bosso.


"Ještě jsem se sice nerozhodl, a nejdříve dojedu sezónu do konce a pak budu přemýšlet o budoucností", uzavírá své myšlenky irský pilot Farquhar.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist